Startsida / Inlägg

Påskdessert!

av Hannah Widell

I går gjorde jag en supersmarrig och superenkel dessert här uppe i fjällen. Så här gör man.

Äppelcrunchglass med kolasås

bild[4] bild[3]

4 port

4 stora äpplen

1/2 paket småkakor/kex (jag körde Bragokex)

1 paket blandade nötter

1 tsk kanel

3 msk smör

2 msk socker

1 paket vaniljglass Carte dor

1 tub köpekolasås eller om du vill styla gör egen

Skala och skär äpplena i bitar, stek dem i smör, socker och kanel tills de är mjuka och varma. Smula sönder kexen och finhacka nötterna. Lägg äppelbitarna underst i en portionsskål häll över kexsmulor och nötter. På med en kula glass och kolasås. Klart!

 

 

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB