Startsida / Inlägg

Beviset på att nästa HV-stjärna lämnar

av Linus Norberg

HV 71 hotas av massflykt i arbetet kring nästa års lagbygge väntar förmodligen en stor rensning i truppen.

Då ryker Jason Krog.

Verkar det som, åtminstone.

Kanadensarens lägenhet är nämligen ute för försäljning, ett ganska tydligt bevis på att han lämnar Jönköpingsklubben när kontraktet går ut i april?

Det är heller inte särskilt anmärkningsvärt att HV inte väljer att förlänga med Krog. Han har hunnit bli 38 år och bara svarat för 16 poäng den här säsongen. De två föregående säsongerna i HV-tröjan har han kommit upp i en betydligt högre poängproduktion, över 40-strecket båda säsongerna.

Och de här spelarna kan också försvinna från HV:

Elias Fälth, b
VM-guldback för knappt ett år sedan, men petades i play-in-spelet mot Leksand. Sportbladet har redan avslöjat att han är klar för Frölunda nästa säsong.

Oscar Fantenberg, b
Assisterande lagkapten, som HV säkert jobbar hårt att förlänga med. Gjorde landslagsdebut i fjol, men han har förmodligen fler anbud från annat håll att ta ställning till.

Anssi Salmela, b
Anslöt till Modo tidigt under pågående säsong, gjorde succé innan han värvades till HV. Har varit en av klubbens och seriens bästa backar och försvinner från Sverige efter säsongen. Jokerit och KHL nästa?

Erik Andersson, b
19-årig forward som fått 21 SHL-matcher i vinter. Har stor potential och mycket talar ändå för att han stannar ytterligare en säsong.

William Karlsson, c
Tagit enorma kliv den här säsongen och varit HV:s giftigaste anfallsvapen. Han har redan bekräftat att han spelar i Nordamerika och i Anaheim Ducks organisation nästa säsong.

Johan Lindström, f
Har varit HV trogen i sju raka säsonger, men nu går kontraktet ut och ”Liket” är knappast en av de mest framstående i laget.

Toni Rajala, f
Ännu en sen värvning som gjort succé. Enligt uppgifter är det redan klart att han kommer att lämna klubben när kontraktet går ut i april.

Filip Sandberg, f
Det ryktades tidigare om att han var på väg tillbaka till AIK för att återförenas med brorsan Christian. Men Filip skrev på ett nytt kontrakt med HV, som går ut nu, och det kanske är först nu flytten till AIK sker.

Sebastian Strandberg, f
Egen produkt som haft en skadedrabbad säsong. Kontraktet går ut, men mycket talar för att 21-åringen får förlängt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB