Startsida / Inlägg

Ni kan glömma SHL, Södertälje

av Linus Norberg

Södertälje har satsat hårt mot SHL och i det närmaste bytt ut hela laget. Enligt förhandsspekulationerna var laget också en av dem som fick bära favoritskapet den här hockeyallsvenska säsongen.
Nu har jag sett Södertälje i ett antal matcher och tycker att det är rättvist att dra en första slutsats:

Att Södertälje definitivt inte är något SHL-lag – sett till hur spelet varit.

Det har för det mesta varit alldeles för ostrukturerat, hafsigt och slarvigt.

Kvällens hemmamatch mot Malmö var inget undantag. Även om Södertäljes anfallsspel är godkänt så är spelet i egen zon på tok för dåligt. Så fort Malmö skapade tryck kändes Södertälje relativt bortkomna och stillastående. De satte aldrig någon press på Malmös puckförande spelare och Skånelaget kunde enkelt skapa tryck i anfallszonen.

Och så har det många gånger sett ut för Södertälje när säsongen nu hunnit bli 17 omgångar gammal.

För ett tag sedan radade Södertälje upp fyra raka förluster, men tycktes vara på gång efter derbysegern mot AIK i förra veckan, det var lagets tredje raka seger. Men det följde Södertälje upp med att bli nollat borta mot Västerås och åka på ännu ett nederlag i kvällens hemmamatch mot Malmö.

Södertälje är alldeles för ojämna i sina insatser och laget har bara tre trepoängare så här långt – minst antal i hela serien tillsammans med AIK.

***

Dave Liffiton fick matchstraff i den andra perioden. Säsongens billigaste, vill jag påstå. I ett läge där Malmö skickat in två snabba puckar i ett och samma powerplay-spel blev det infekterat på isen efter att Södertälje blivit fulltaligt. Då rök Liffiton och Jacob Dahlström ihop samtidigt som hemmapubliken skrev efter varje sitation. Malmöbacken slog till Dahlström lite lätt med klubban och gav honom en liten knuff på axeln. Och Södertäljespelaren dök ner på isen och till synes skådespelade som om han behövde ambulansvård. Domarna stod inte pall och gav Liffiton felaktivt matchstraff.

***

Frederik Storm är onekligen inne i ett målstim. I kväll skickade han in en ny fullträff, hans femte på lika många matcher. Han är riktigt bra just nu, inte bara i målprotokollet, och kommer förmodligen att vara SHL-spelare nästa säsong, oavsett om det blir med Malmö eller i något annat lag.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB