Startsida / Inlägg

Är det här tidernas dramatik?

av Linus Norberg

Jag vet inte ens var jag ska börja.

Man slets mellan många olika scenarion under pågående spel i kvällens omgång. Ena stunden var Karlskrona och Västerås klart för direktfinalen mot SHL, AIK var över det negativa kvalstrecken. Och plötsligt var toppstriden återigen vid liv och AIK hade trillat ner på kvalplats igen.

Samtidigt var det också hela tiden dramatik och olika scenarion kring det där strecket i mitten som innebär SHL-playoff.

Och när krutröken väl lagt sig på alla arenor kan vi konstatera att resultaten efter kvällens omgång bäddar för ett jättedrama i den avslutande omgången på lördag, och jag ska ge er en liten fingervisning hur förutsättningarna ser ut:

Det vi kan konstatera att Timrå, Almtuna och Vita Hästen åtminstone har säkrat nytt allsvenskt kontrakt. Men den trion slåss samtidigt om den sista playoff-platsen där det just nu är fördel Vita Hästen ovanför strecket, på samma poäng som Almtuna, men med bättre målskillnad. I den fajten är också Oskarshamn i allra högsta grad delaktigt och smålänningarna möter just Timrå i den sista omgången.

Uppe i toppen kan plötsligt Karlskrona tappa den där, som vi trodde, säkra direktfinalplatsen. Förlust borta mot Södertälje samtidigt som både Malmö och Västerås vinner sina avslutande matcher innebär att Blekingelaget blir trea på sämre målskillnad än Malmö.

Och i botten kan AIK tacka Rögle som fullständigt asfalterade Asplöven vilket gör att Solnalaget fortfarande har chansen att rädda nytt kontrakt. Nu ligger både AIK och Asplöven på samma poäng, men AIK har sämre målskillnad och avslutar dessutom mot Malmö på bortaplan samtidigt som Asplöven möter ett redan playoff-klart Mora hemma i Haparanda.

Herregud.

Har det ens varit så här spännande i hockeyallsvenska sammanhang tidigare?

Det är sådana här stunder man känner stor tacksamhet över det nya kvalsystemet.

Jag skrev efter den förra omgången att den stora förloraren var Vita Hästen, att Norrköpingsgänget är det laget som tvingas kvala sig kvar. Men det fick jag ju äta upp direkt. Endast en bortaseger mot serieledaren Karlskrona sätter Vita Hästen nu i förarsätet – för att få kvala till SHL!

Och nu vågar jag inte tippa slutomgången.

Det kan sluta precis hur som helst.

Asplöven är helt ur form efter 0-8 mot Rögle i kväll och kan mycket väl torska mot Mora. Och AIK har ju samtidigt slagit Malmö i Skåne tidigare under säsongen men både AIK och Malmö har precis ALLT att förlora i den matchen.
Det jag däremot är säker på är att Västerås tar åtminstone en poäng hemma mot Björklöven och kniper den ena direktfinalplatsen.
Vem som slutar på den sista playoff-platsen är också omöjligt att förutspå, men magkänslan säger…Oskarshamn!

***

Matchen på Hovet mellan AIK och Västerås i kväll hade ALLT!
Stämning på läktaren, dramatik, målvaktstavlor, spelare som fullföljde varje situation, bråk, stök, kontroversiella domslut och två bra lag som var hypertaggade.

Den bästa matchen jag sett den här säsongen.

Och stort plus till Västerås bortafölje som bidrog starkt till stämningen och lyfte även hemmaklacken.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB