Startsida / Inlägg

Så slutar SHL – PLATS 13

av Linus Norberg

SHL-säsongen 2015-16 närmar sig och i vanlig ordning har det blivit läge att blicka in i spåkulan och tippa hur tabellen slutar.
Varje lag får ett eget inlägg och vi går från plats 14 till seriesegraren.


PLATS 13: KARLSKRONA

MÅLVAKTER: +++
> Jag har sällan sett en lika bra målvaktsprestation som Patrick Galbraiths under direktkvalet mot Västerås i våras. Han räddade omöjliga puckar och släppte inga returer. Men, nu är nivån högre och något säger mig att danskens utomjordiska form i kvalet var något tillfälligt. Det är omöjligt att svara på hur han kommer att följa upp succén. Konkurrensen är också större. Linus Fernström, i fjol i Frölunda, har anslutit och han bjuder förstås upp till kamp om vem som ska vakta Karlskronas kasse.

BACKAR: +
> Nej, på pappret har inte Karlskrona en backuppsättning som pallar att stå emot en hård press mot ligans topplag. Orutinen lyser igenom. Men här finns ändå spelare med potential att överraska. Julien Brouilette är en hårt jobbande back med offensiva egenskaper och han kommer få ta ett stort ansvar. Anton Grundel står för SHL-erfarenheten och är en etablerad back på den här nivån och Maksim Matushkin är en väldigt spännande ung back som gjorde dundersuccé i hockeyallsvenskan i fjol. Men backsidan är Karlskronas svagaste lagdel och jag är, som sagt, osäker på om de pallar trycket.

FORWARDS: +++
> Visst, det är ingen stjärna som sticker ut, men samtliga kvalhjältar – som gjorde ett djupt intryck på mig i våras – är kvar och har potential att fortsätta chocka hockey-Sverige: Alexander Bergström, Joel Kellman, Filip Cruseman, Jimmy Andersson… Sedan har forwardsbesättningen kryddats med hela hockeyallsvenskans bäste målgörare, John Henrion, samt defensivspecialisten Toni Kähkönen. Karlskronas forwards kommer jobba som hundar tack vare en rad tidigare SHL-spelare som söker revansch. Joachim Rohdin, Mattias Guter och Riley Holzapfel kan alla växa av större roller.

Totalt: 7 +

KHK
Karlskrona firar SHL-avancemanget i våras – en av tidernas största skrällar i svensk hockey.

NYCKELSPELAREN:
Toni Kähkönen, Julien Brouilette.

GENOMBROTTET:
Joel Kellman.

UTROPSTECKNET: Mentaliteten
> Tränare Pelle Hånberg har spacklat in en laganda och en tro i omklädningsrummets väggar. Som han nyligen sa till mig; ”Man kan snacka om pengar och budget. Där finns det begränsningar. Men sport är hjärta, och i sport finns inga begränsningar”. Karlskrona kan överraska igen och Hånberg navigerar laget med framgång.

FRÅGETECKNET: Erfarenheten
> Många spelare i laget saknar rutin från SHL och ingen i truppen har haft en större roll tidigare i ett SHL-lag. Den största svårigheten för Karlskrona är att få spelarna att växa in i den större kostymen.

TÄNKBAR FÖRSTAFEMMA:
Julien Brouilette, Anton Grundel – Toni Kähkönen, Riley Holzapfel, Mattias Guter.


Så slutar SHL 2015-16
1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. ?
11. ?
12. ?
13. KARLSKRONA
14. RÖGLE

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB