Har jag underskattat Örebro?

av Linus Norberg

Jag har tippat Örebro nia och baserar det mycket på förlusten av Derek Ryan, SHL:s bäste spelare i fjol.

Jag verkar vara helt ute och cyklar – laget känns ÄNNU hetare i år.

Man ska förvisso inte dra för hårda slutsatser efter bara en match, en omgång, men det går inte att låta bli att hylla Örebro efter 4–1 mot Modo.

Vilken fart, vilken underhållning.

Örebrospelarna njöt ute på isen och körde fullständigt över Modo. De sista fem minuterna av den andra perioden var spelet konstant förlagt i anfallszonen och Örebro hade lekstuga. Det var länge sedan jag såg sådan klasskillnad på två SHL-lag och när periodsignalen gick så fick laget stora och välförtjänta applåder av hemmapubliken.

Om Örebro varit mer effektivt, eller Adam Reideborn haft en sämre kväll, hade matchen kunnat sluta 8–0.

Så överlägset var Örebro.

När jag suttit och tänkt på hur kännbar tappet av Ryan kommer vara så presenterade sig nyförvärven Greg Squires, Joel Mustonen och Libor Hudacek som toppforwards i SHL. Den enheten var isens främsta och spelade en fin farthockey och Modoförsvaret hängde inte alls med i svängarna.

***

Jag var spänd över att se Modos importer i kväll, men samtliga – utom möjligtvis Byron Ritchie – var helt osynliga. Men det är klart, det är ju inte enkelt att spela hockey när man knappt får låna pucken.

Det är framför allt Modos försvarsspel som ska ifrågasättas. Otroligt blekt, lamt och förvirrande.

Men man borde ge Modo fler chanser innan man dömer ut laget.