Startsida / Inlägg

Så slutar SHL – PLATS 10

av Linus Norberg

SHL-säsongen 2015-16 närmar sig och i vanlig ordning har det blivit läge att blicka in i spåkulan och tippa hur tabellen slutar.
Varje lag får ett eget inlägg och vi går från plats 14 till plats 1.


PLATS 10: MALMÖ

MÅLVAKTER: ++++
Visst, Oscar Alsenfelt hade en mellansäsong i fjol och lyckades inte rädda Leksand kvar i SHL. Men i Malmö har jag känslan av att 28-åringen lyckas. Han trivs som bäst när han har mycket att göra och det kommer han att ha hos en nykomling. Alsenfelt håller landslagsklass i sina bästa stunder och kommer dessutom hem till födelsestaden nu. Eftersom Jonas Gunnarsson lånas ut till Pantern kommer Pontus Sjögren agera backup. Han har mycket rutin men det känns inte som att han kan gå in och ersätta Alsenfelt, om han skulle bli skadad, i flera matcher i rad.

BACKAR: +++
Om jag blickar på namnen i laguppställningen får det mig knappast exalterad. Men Malmös försvarsspel har stundvis hållit extremt hög klass under försäsongen. De inledde med att hålla nollan i tre av de fyra första träningsmatcherna vilket ändå måste säga något om kvaliteten och lagets spelsätt, även om man inte ska dra för stora växlar över försäsongsmatcher. Derek Meech är den givne ledaren och härföraren i Malmös backuppsättning men även Erik Andersson och Jens Olsson har viktiga roller här. Den sistnämnde framför allt för sin fina uppsida i offensiven där han producerat starkt med poäng i hockeyallsvenskan, och Andersson för sin rutin från spel i bland annat Skellefteå.

FORWARDS: +++
Jag gillar hur sportchef Patrik Sylvegård har byggt sin forwardssida. Många av kvalhjältarna från i våras är kvar, intressanta namn som Frederik Storm, Henrik Hetta och Joey Tenute. Kryddat med välmeriterade spelare som Peter Mueller (potentiell stjärna i SHL), Andreas Thuresson (håller landslagsklass) och T.J Galiardi (38 NHL-matcher i fjol). Dessutom finns en Eric Himelfarb i färskt målstim från kvalet mot förra lagkamraterna i Leksand i våras. Malmö kommer att hota offensivt och vara ett skridskostarkt lag med en fin spets. Kontinuitet och spets är en bra beskrivning av Malmös lagbygge.

Totalt: 10 +

w1024h576
Malmöjubel i en segermatch mot Södertälje under förra säsongen som senare slutade med SHL-avancemang.

NYCKELSPELAREN:
Andreas Thuresson.

GENOMBROTTET:
Johan Ivarsson.

UTROPSTECKNET: Förstakedjan
> Det är fortfarande inte helt säkert hur Malmö formerar laget, men jag leker med tanken att Mueller, Galiardi, Thuresson utgör förstakedjan och i sådana fall skulle den vara ett hot mot vilket lag som helst.

FRÅGETECKNET: Målvaktssidan
> Oscar Alsenfelt är extremt värdefull för Malmö och kommer att stå i princip alla matcher. Men vad händer om han blir skadad? Pontus Sjögren är ingen SHL-målvakt som kan rädda en nykomling, utan en skada på Alsenfelt skulle betyda en smärre kris för Skånelaget.

TÄNKBAR FÖRSTAFEMMA:
Derek Meech, Jens Olsson – Peter Mueller, T.J. Galiardi, Andreas Thuresson.


Så slutar SHL 2015-16
1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ?
10. MALMÖ
11. MODO
12. BRYNÄS
13. KARLSKRONA
14. RÖGLE

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB