Startsida / Inlägg

Så slutar SHL – PLATS 7

av Linus Norberg

SHL-säsongen 2015-16 närmar sig och i vanlig ordning har det blivit läge att blicka in i spåkulan och tippa hur tabellen slutar.
Varje lag får ett eget inlägg och vi går från plats 14 till plats 1.


PLATS 7: HV 71

MÅLVAKTER: +++

Målvaktssidan är godkänd, helt klart, och snuddar vid fyra plus. Det är svårt att förutspå vem som tar förstaspaden eftersom Erik Ersberg och Fredrik Pettersson-Wentzel är jämnbra. HV behöver inte oroa sig över eventuella målvaktsskador, men samtidigt känns båda stundtals ojämna och ”PW”, som är ny för i år, kommer också från en ganska tung fjolårssäsong. Båda målvakterna har dock stor rutin på den här nivån och jag tycker inte HV bör oroa sig nämnvärt för sin målvaktssida.

BACKAR: +++
Här är jag föga imponerad. Försvarsspelet svajade i fjol och jag tycker en defensiv pjäs, en härförare saknas i truppen. ”Skandalspelaren” Jere Karalahti var en värvningsbomb mitt under förra säsongen och han överraskade mig genom att spela som en 40-åring i en 20-årings kropp. Han är en fysisk och defensiv back, men var oväntat nog bättre offensivt i fjol. Chris Campoli är en utpräglad offensiv back, en av seriens bästa, och mycket hänger på att Ryan O’Byrne tar det defensiva ansvaret som förväntas av honom.

FORWARDS: +++++
HV mönstrar en av seriens absolut bästa offensiva uppställningar. Här finns en uppsjö kvalitet som egentligen övergår i överflöd. Jag anser att Erik Christensen är en av SHL:s bästa centrar och bakom honom finns en rad toppspelare. Klubbikonen Martin Thörnberg, publikfavoriten Mattias Tedenby, Teemu Laine, Chris Abbott och Ted Brithén. Många kan bättre än vad de presterade förra säsongen, men jag är övertygad om att HV kommer att vara ett av de bästa offensiva lagen i SHL.

Totalt: 11 +

martin_thornberg
Klubbikonen Martin Thörnberg är tillbaka i HV 71 efter flera år i KHL.

NYCKELSPELAREN:
Erik Christensen.

GENOMBROTTET:

Filip Ahl.

UTROPSTECKNET: Bredden
HV 71 har en bred trupp som inte är särskilt sårbar för skador. Det finns flera spelare som kan kliva fram och leda laget vilket framför allt kan vara viktigt i ett slutspel.

FRÅGETECKNET: Tränaren
Efter en skakig och minst sagt turbulent vår och sommar tog guldhjälten från 1995, Johan Lindbom över tränarsysslan i HV – helt utan erfarenhet på den här nivån.
Hur kommer han klara att navigera ett stjärnglansigt lag framåt? Och hur har det påverkat att hela den tidigare ledarstaben valde att hoppa av efter bråken med sportcheferna?

TÄNKBAR FÖRSTAFEMMA:

Chris Campoli, Jere Karalahti – Ted Brithén, Erik Christensen, Martin Thörnberg


Så slutar SHL 2015-16
1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. HV 71
8. LINKÖPING
9. ÖREBRO
10. MALMÖ
11. MODO
12. BRYNÄS
13. KARLSKRONA
14. RÖGLE

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB