Startsida / Inlägg

Så slutar SHL – PLATS 9

av Linus Norberg

SHL-säsongen 2015-16 närmar sig och i vanlig ordning har det blivit läge att blicka in i spåkulan och tippa hur tabellen slutar.
Varje lag får ett eget inlägg och vi går från plats 14 till plats 1.


PLATS 9: ÖREBRO

MÅLVAKTER: ++++
I sina bästa stunder är Julius Hudacek en av seriens vassaste målvakter. Hans snabbhet med plockhandsken håller NHL-klass. ”Hu hu hu Hudacek” kommer höras skrika många gånger i Behrn Arena i vinter och han kommer i vanlig ordning att rädda poäng åt sitt lag. Även bjuda publiken på fler shower. Bakom honom finns Henrik Lundberg. En, enligt mig, underskattad målvakt men som inte kan räkna med att stå särskilt många matcher. Jag tror dock att han har kapaciteten att mäta sig på SHL-nivå.

BACKAR: +++
Örebro har ingen backuppsättning som egentligen sticker ut, men här finns flera laglojala spelare som sällan drar till sig rubriker. Jag tänker på Bobbo Petersson, Johan Motin och Viktor Ekbom – duktiga backar som sällan får uppmärksamhet.
Nu har Örebro också förstärkt med Peter Andersson och Alexander Hellström vilket jag vill påstå gör backsidan bättre än i fjol. Jakub Krejcik och Joonas Jalvanti var bra förra säsongen, men jag tror också att det finns mer att kräma ur den duon.

FORWARDS: +++
Nja, inte lika vass forwardsuppsättning som förra säsongen och det finns egentligen bara en anledning till det: tappet av Derek Ryan.
Han var ligans bäste forward i fjol, vann SHL:s poängliga och fick Guldhjälmen. Han bildade en fruktad trio med Martin Johansson och Daniel Viksten. Och frågan är vem som fyller tomrummet efter Ryan?
Örebro tror nog att det blir Jakub Petruzalek, en tjeckisk forward som på grund av en familjetragedi spelade förra säsongen hemma i Tjeckien, men som tidigare producerat bra i KHL.
Mikko Lehtonen har också fått vara med laget ”från början” och borde kunna vara bättre än förra säsongen. Även Marko Anttila hade en mellansäsong i fjol och kan hitta tillbaka till den poängproduktionen han stod för när han anslöt till klubben. Det ska också bli intressant att se vad Greg Squirez kan uträtta i SHL.

Totalt: 10 +

thumb_700
Hockeyfebern i Örebro verkar aldrig lägga sig. Här skrinnar nyförvärvet Alexander Hellström ut på isen under spelarpresentationen som skapade lapp på luckan i Behrn Arena.

NYCKELSPELAREN:
Martin Johansson.

GENOMBROTTET:
Joel Mustonen.

UTROPSTECKNET: Kontringsspelet
Örebro var extremt kontringsskickligt förra säsongen och det spelet plågade de flesta motståndarlagen. Laget vänder spelet väldigt snabbt och den taktiken antar jag blir vägvinnande även i år.

FRÅGETECKNET: Poängproduktionen
Vem ska göra poängen och leverera passningar när Derek Ryan försvunnit? Att någon spelare kliver in i rollen som Ryans ersättare är en nödvändighet för att laget ska kunna bli ännu bättre än förra säsongen.

TÄNKBAR FÖRSTAFEMMA:
Peter Andersson, Jakub Kejcik – Martin Johansson, Jakub Petruzalek, Daniel Viksten.


Så slutar SHL 2015-16
1. ?
2. ?
3. ?
4. ?
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. ÖREBRO
10. MALMÖ
11. MODO
12. BRYNÄS
13. KARLSKRONA
14. RÖGLE

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB