av Linus Norberg

Nääää, uuuuh, pust, lät det.

Modo vann ett länsderby som de egentligen inte borde vunnit.

Men Erik Hanses räddade hedern.

Målvakten gjorde debut mellan stolparna och var så bra som det behövdes när de yra hönsen till Modo-backarna står och agerar rundningsmärken i egen zon.
I mittperioden i närmast parkerade Timrå i anfallszonen, tvingade Modo till en time out, bjöds på frilägen, sköt i ribban, missade öppet mål, men oftast stod Hanses i vägen.
Han räddade också en straff i samma period.

Tidigare hade Modo startat matchen piggt, de såg hungrigt och laddat ut, och gick upp i en 2–0-ledning innan fyra minuter ens hade spelats.
De gjorde laget tack vare just den där hungern, ett fartfyllt anfallsspel och beslutsamhet framför motståndarmålet. Modo har den kapaciteten, framåt. Patrik Karlkvist, Byron Ritchie och Emil Molin är tre spelare som visat att de kan vinna matcher åt ett hockeyallsvenskt lag.

Men det är inte i anfallsspelet Modos problem ligger.

Det är försvarsspelet.

Yra höns, skrev jag ovan. Och det är nästan ett underdrift.
När Modo sätts under press har laget enorma problem, backarna blir panikslagna och motståndarlaget får ganska obehindrat leka och snurra. Det hade börjat höras resonemang om tränarna Andreas Johansson och Fredrik Olaussons existens i föreningen. Men är det någon som ska sparkas så är det…Drew Paris.

Varför är karln kvar i en anrik klubb som hamnat på sniskan?

Han gjorde succé i Tingsryd förra säsongen, men i Modo har han inte visat en tillstymmelse till att vara samma spelare. Seg skridskoåkning, iskall med pucken och inte ens framgångsrik på offensiv blålinje.
Kanadensaren gjorde 13 mål och 13 assist förra säsongen.
I Modo har han skrapat ihop ynka 1+1.
Han är snarare en börda för Modo än ett hjälpmedel i sådana här tider.

Men det fick ju jublas i Fjällräven Center – trots allt.
Samtidigt som Rockin’ all over the world dunkade ut i arenans högtalarsystem såg publiken ändå ut att trivas.
Jag ska inte ta ifrån Modo den starka tredjeperioden när laget gick från ett pressat 2–2-läge till 6–2 inom i den tredje perioden. Förvisso bjöds Modo på några av målen, men det var ändå starkt att resa sig efter en svag mittperiod, och det började andas viss optimism i Örnsköldsvik igen.

6–2 är ändå 6–2, även om det inte speglar matchbilden, och Modo visade att de är att räkna med.