Startsida / Inlägg

Svart på vitt – Dragon tattoo är en flopp

av Stefan Hedmark
102611-girl-with-the-dragon-tattoo-clothing.jpg

David Finchers version av ”Män som hatar kvinnor” betecknas nu av filmbolaget MGM som en besvikelse, enligt Deadline. ”Den mötte inte våra förväntningar och vi räknar in en mindre förlust”, hette det i går från MGM. Det kommer inte som en stor överraskning eftersom budgeten tidigare hade kritiserats som onödigt hög, vilket gjorde att det skulle krävas mycket höga kassaintäkter för att balansera resultatet – men heter man David Fincher kommer man undan med en del. 

Vad innebär det för eventuella uppföljare? Jo, ”eventuella” är ett bra ord. Det innebär enligt filmbolaget att filmatiseringar av Stieg Larssons två andra böcker i serien hänger på att man hittar bättre ekonomiska förutsättningar. Läs ”lägre budget”.

Varietys Anne Thompson spekulerar i att Fincher ser mindre trolig ut som regissör av ”The girl who played with fire”. Oavsett om han anlitas eller inte får han bisarrt nog ändå fem miljoner dollar enligt ett för honom mycket lukrativt kontrakt. 

Foto: MGM

Kommentarer

Follow on Bloglovin
 • Tjänstgörande redaktör: Julia Wågenberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB