Startsida / Inlägg

Sofia Hellqvist och Pippa Middletons karriärstrategier

av Jenny Alexandersson

Ingen av dem är kungliga, men båda har en stark koppling till kungahusen. Sofia Hellqvist kan komma att bli Sveriges nästa prinsessa eller hertiginna om hon förlovar sig med Carl Philip. Och Pippa Middleton har blivit världskänd som lillasyster till hertiginnan Kate.

Båda kan dra nytta av den kungliga uppmärksamhet. Samtidigt kan ingen av dem välja bort eller ens ducka för den ständiga bevakningen. Så varför inte göra något bra av det?

Sofia Hellqvist har förutom sitt välgörenhetsarbete i Sydafrika valt att designa träningskläder. 2011 lanserade hon företaget Drop of Mindfulness tillsammans med Carolina Pihl . Enligt företaget själva är kläderna inspirerade av New York, det var där som idén till företaget föddes. Jag kan i ärlighetens namn tycka att en del av plaggen är lite väl mycket inspirerade av det amerikanska/kanadensiska företaget Lululemons yogakläder, men om vi lämnar det åt sidan så är själva idén bakom Drop of Mindfulness väldigt fin. Fem procent av intäkterna går till Sofias Project Playground. Nu lanserar hon en yogamatta som är gjort av naturgummi och som är biologiskt nedbrytbar. Bra så.

När det gäller Pippa Middleton har hon valt att ta en annan karriärväg. I flera år har hon jobbat i föräldrarnas företag som säljer partyprylar och för festfixarföretaget Table Talk i London.

I oktober gav hon ut boken ”Celebrate” och firade med en glittrande lanseringsfest. Boken handlar om att arrangera fester och bjudningar. Pippa fick mycket kritik för sin bok som av många recensenter beskrevs som en text om självklarheter, de ansåg att den var alldeles för basic.

Hursomhest, många har varit nyfikna på boken, men förlaget sägs inte har sålt alltför många ex. Och Pippa svarade kritikerna i en kolumn i en brittisk tidning. Med glimten i ögat.

” Jag har blivit retad för min bok ’Celebrate’. Många journalister säger att mina råd är för självklara… Ett twitterkonto som kallas för @pippatips erbjuder pärlor som ’Njut av ett glas av vatten genom att ta ett rent glas och häll vatten i det från kranen’. Det är roligt, jag vet att författare måste tackla kritik. Men till mitt försvar, låt mig få säga det här: ’Celebrate’ är menat att vara en guide till hur man planerar fester och som en sådan måste jag ta med allt det grundläggande. Om jag till exempel skulle skriva en kokbok måste jag säga att för att göra en omelett så måste du knäcka minst ett ägg”. 

Även om bokförsäljningen inte dragit in all för mycket pengar så satsar även Pippa på välgörenhet och har bland annat jobbat för Röda korset och åkt Vasaloppet för att samla in pengar till fattiga barn.

 

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB