Startsida / Inlägg

Så blir Carl Philips och Sofias bröllop!

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-10-23 kl. 16.05.26

Vid ettiden i dag meddelade hovet att prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har bestämt datum för sitt bröllop. Den 13 juni 2015 säger de ja till varandra i Slottskyrkan, samma kyrka där prinsessan Madeleine och Chris gifte sig. Jag hade egentligen inte väntat mig något annat, det har ju spekulerats i att prinsen och Sofia varit och tittat på en kyrka på Öland, men om man ska ta det här med kunglig status på allvar så har valet av kyrka stor betydelse.

När det gäller syskonen så är ju Carl Philip näst i rang efter Victoria och att ha ett mindre bröllop än Madeleine låter sig inte göras. Det kan låta gammaldags och trist, men i kungliga kretsar vill man gärna hålla på traditionen. Så nu blir det alltså vigsel i Stockholm och det ska bli väldigt roligt att se dem säga ja till varandra till varandra i Slottskyrkan.

Skärmavbild 2014-10-03 kl. 22.03.17

Vi kommer få se gäster från hela världen och kungligheter från Europas kungahus. Det blir förhoppningsvis glammigt och tjusigt, jag hoppas de tar i från tårna och ställer till med en stor baluns. Det är ju det sista kungliga bröllopet på ganska lång tid nu, nästa kommer väl bli Estelles eller Leonores kan man tänka.

Spindeln i nätet och den som håller i trådarna är generalmajor Håkan Pettersson som är van vid att arrangera kungliga bröllop vid det här laget. Han planerade ju både Victorias och Madeleines bröllop och många andra stora kungliga fester.

Det ska bli spännande att se var de väljer att ha sin bröllopsmiddag, Victoria och Daniel hade ju sin på Stockholms slott och Madeleine och Chris på Drottningholms slott. Det är möjligt att Carl Philip och Sofia också väljer Drottningholm, eller varför inte Ulriksdals slott utanför Stockholm?

Skärmavbild 2014-10-23 kl. 16.03.47

Ganska direkt efter att pressmeddelandet kom så klev jag in i Aftonbladets studio för att prata kungligt bröllop. Många är intresserade av hur bröllopet kommer att gå till och hurdan roll Sofia kommer att få efter vigseln.

Skärmavbild 2014-10-23 kl. 16.32.50

Aftonbladets eminenta politiska kommentator Lena Mellin fanns också i studion och pratade bland annat om betydelsen av kungliga bröllop och den eventuella makt som kungligheterna har.

Är du nyfiken på vad vi pratade om i studion så hittar du klippet här!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB