Carl Philip hämnades på Hellenius

av Jenny Alexandersson

Såg ni Carl Philip på Hellenius hörna igår? Jag tycker att det var en ganska avslappnad prins som pratade om förlovningen, Sofia, sina läs- och skrivsvårigheter och hur det känns att häcklas i tv. Det kan inte ha varit helt lätt att berätta hur jobbigt det var att varje vecka vecka hängas ut som dum och korkad i Hey Baberiba.

Men prinsen har faktiskt hämnats lite grand. Jag minns en kväll på Teatergrillen för ganska många år sedan när Hey Baberiba var som mest omtalat. David Hellenius åt middag med sin kompis Peter Magnusson i ett hörn av lokalen. De hade trevligt, skålade och skrattade. Hade en helkväll helt enkelt. Då kliver Carl Philip in på restaurangen tillsammans med några kompisar. David får syn på honom och hans min var obetalbar. Jag har aldrig sett någon bli så avlång i ansiktet förut. David försökte ducka för prinsen så gott det går när Carl Philip rör sig genom lokalen, typiskt nog känner prinsen sällskapet som sitter vid bordet bredvid David och Peter. Han ägnar inte Hellenius en blick, men det var tydligt att han mycket väl såg David sitta där och en högröd David gör allt för att verka så normal som möjligt men skrattet verkar ha fastnat i halsen på honom och när prinsen väl går vidare är det som om tio kilo sten lossnar från Davids axlar. Phu! Den skammen. David hade troligtvis inte stått ansikte mot ansikte med prinsen sedan han börjat häckla honom i tv.

 

här kan du läsa om hur David övertalade Carl Philip att vara med i Hellenius hörna! http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article19705082.ab

 

Prinsessan Madeleine och Chris flyttar till London

av Jenny Alexandersson

Det kom inte som någon överraskning precis. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har diskuterat möjligheten att lämna New York och flytta till London. Svensk Damtidning slog fast att paret kommer att flytta till London igår, men hovet vill inte bekräfta att det finns några specifika planer.

 

– Vi kan inte bekräfta uppgifterna att prinsessan Madeleine med familj ska flytta till London. Det har funnits tankegångar hos paret att flytta till Europa och därmed närmare Sverige, men en eventuell flytt till Europa är fortfarande under planeringsstadiet, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett mejl till Aftonbladet.

Men en Londonflytt är inte alls osannolik. Madeleine har flera goda vänner i staden, Chris har sin mamma och ena syster i London och Madeleine och resten av familjen skulle ha mycket lättare att ta sig till Stockholm därifrån. Expressen träffade prinsessan tidigare i dag och hon kommenterade uppgifterna så här:

– Det är ingenting som kommer att ske just nu. För tillfället bor vi här och är glada för det.

 

Prinsen har humor!

av Jenny Alexandersson

Jodå Carl Philip är en ganska kul kille, men det kanske inte alltid kommer fram i offentliga sammanhang. Men kolla in den här filmsnutten från David Hellenius Instagram. Han har försökt få med prinsen i sitt program Hellenius hörna i TV4 flera gånger, men alltid fått nobben.

De flesta vet nog att Hellenius har spelat prinsen i parodiprogrammet Hey Baberiba, ett program som kungen avskytt, men som bland annat Carl Philip och Victoria småskrattat åt. Hur som helst, nu har David Hellenius äntligen fått ett ja från Carl Philip och i en reklamfilm för sin talkshow har Hellenius klätt ut sig till polis och stoppat prinsen i en trafikkontroll. Hans kommentar: ”Jag har sagt att jag inte kommer att vara med i ditt program, men bra försök.”

Men i höst får vi alltså trots allt se prinsen i en intervju med David. Kul!

Nya bilder på Carl Philip och Sofia

av Jenny Alexandersson

Hovet har lag ut nya pressbilder på vårt nya prinspar. Carl Philip och Sofia är ju onekligen rätt fotogeniska båda två. De är tagna på Stockholm slott och Sofia bär ett snyggt fodral från Armani.

Japp. Snygg eller hur! En blandning av drottning Silvia, kronprinsessan Mary och hertiginnan Catherine tycker jag. Människor i Sofias närhet har bara gott att säga om henne. Och det gör mig glad att de där vassa tungorna som förr gärna orerade om hennes bakgrund och påstådda klavertramp, numera har tystnat. Jag ser fram emot ett pampigt bröllop nästa sommar. Då kommer vi troligtvis att få se Carl Philip i uniform, han blev nyligen befordrad till major.

Prinsen fick sin majorsgrad den 1 oktober vid en ceremoni på Amfibieregementet på Berga, söder om Stockholm.

Foto: Erika Gerdemark kungahuset.se

En bebis, ett möte och en svartklädd kungafamilj

av Jenny Alexandersson

Mammalivet tar allt mitt fokus och det finns inget bättre än att få tillbringa dagarna med min lille son. Att gosa in min näsa i hans nacke och känna den där ljuva bebisdoften, att höra hans lyckliga skratt när hans pappa kittlar honom på magen och att få upptäcka världen genom hans ögon. Att vara hemma med lilleman tar all min tid och ni har ju märkt att bloggen inte uppdateras lika ofta. Det är som det ska vara. Men jag kan självklart inte låta bli att ta mig en titt i bildflödet då och då. Och i dag vill jag dela med mig av Sofia Hellqvists snygga entré vid Riksdagshuset. Svart och elegant. Så brukar de kungliga damerna ofta klä sig vid Riksmötets högtidliga öppnande. Den här gången var det premiär för Sofia och hon gjorde det med stil i svart med vita detaljer. Även kronprinsessan valde svart och vitt … … precis som drottningen. Tyvärr var inte Madeleine och Chris med den här gången, men jag ser fram emot att se dem vid Nobelfestligheterna. Jag hoppas verkligen att de tackar ja i år.

Prinsessan är gravid igen!

av Jenny Alexandersson

Nix, det gick inte att hålla hemligt den här gången heller. Catherine är gravid igen och har drabbats av en svår form av graviditetsillamående, precis som när hon väntade prins George. Därför skickade brittiska hovet ut ett pressmeddelande i måndags trots att Kate inte är i tolfte gravidveckan ännu. Det är ju då man brukar berätta för omgivningen att man väntar barn och risken för missfall har minskat. 

George föddes den 22 juli 2013 och firade ett år i somras, men hovet har ännu inte meddelat när det nya barnet beräknas komma. Istället berättar de att Kate vårdas av läkare i sitt och prins Williams hem i Kensington Palace. Det måste vara skönt att få hjälp hemma istället för att läggas in, förra året flockades fotografer utanför det sjukhus där Kate fick behandling.

Drottning Elizabeth och resten av familjen har uttryckt sin glädje och sina lyckönskningar enligt hovet.

 

Sofia Hellqvist och tatueringarna

av Jenny Alexandersson

Vi har ju sett dem förut, kungligheterna som har tatuerat sig. Sofia Hellqvist – som ju blir prinsessa nästa sommar – har en solliknande figur i nacken…

… och en fjäril på höger sida.

Men hon är långt ifrån ensam om att tatuera sig. Danske kronprins Frederik har en firre på ena vaden.

Och prinsessan Stephanie av Monaco har bland annat en slingrande figur i S-form på sin vänstra skuldra och en mindre figur på sin vänstra höft.

Ari Behn som är gift med prinsessan Märtha Louise har hela familjen på ryggen, alla barnens namn finns med. Mest iögonfallande är nog den gröna slingan på höger arm.

Läs mer om tatuerade kungligheter här!

 

Estelle och förskolan

av Jenny Alexandersson

Hösten är här på allvar även om det fortfarande är soligt och varmt. Jag har haft en paus från Hovbloggen som ni har märkt, det är härligt och fantastiskt att vara föräldraledig och jag har försökt njuta så mycket det bara går. Men nu börjar det strömma in bilder från kungahusen i Europa och jag fastnade såklart för de här fina bilderna från Estelles första dag på förskolan.

Ett stort pressuppbåd väntade på prinsessan när hon kom till förskolan Äventyret i Djursholm på sin allra första dag. 

Skärmavbild 2014-09-03 kl. 11.48.00

Estelle har redan flera kompisar som går på samma förskola, Victoria och Daniel blev rekommenderade Äventyret av goda vänner. De tillämpar Friluftsfrämjandets pedagogiska koncept ”I ur och skur” – barnen vistas mycket utomhus och lär sig om naturen och miljön.

– Det känns som ett bra förhållningssätt. Vi har blivit rekommenderade den här förskolan av vänner och Estelle känner redan många av barnen som går här, sa kronprinsessan till Aftonbladet.

Daniel och Victoria vill ge Estelle en så normal uppväxt som det bara är möjligt. På samma sätt resonerade kungaparet när Victoria var liten. Men självklart kommer Estelle ha livvakter i sin närhet när hon är på förskolan och hon kommer att skjutsas dit och hem av Säpo. Både Victoria och Daniel kommer att vara mycket involverade i verksamheten och de kommer även att få hjälp av Estelles barnsköterskor, berättar hovet. 

 

Kategorier estelle, kungligt | Kommentarer
Taggar estelle

Sofia Hellqvist, regn och sopsäckar på Victoriadagen

av Jenny Alexandersson

Ölandsvädret är inget vidare i kväll – regn och rusk och ganska så kallt. Men är det Victoriadag och direktsändning i tv så är det och då får man stå ut även om man är födelsedagsbarn och prinsessa. Kungen brukar ju vara bra på det där med sopsäckar, ni minns väl förra året då han krängde på sig en svart knasig säck för att skydda sig mot regnet? Tidigare idag skämtade om det när han höll sitt tal till kronprinsessan vid Solliden och menade på att det kanske skulle bli en sopsäck till vardera ben i kväll.

I år är det Chris och Madeleine som står för säckmodet. De drog ganska snabbt på sig varsin genomskinlig regnponcho när skyfallet kom.

I kväll var det premiär för Sofia Hellqvist, tidigare år har hon fått stanna på Solliden och följa firandet på tv när resten av familjen åkt häst och vagn till Borgholms Idrottsplats. Jag gissar att det känns ganska skönt att äntligen få stå vid prinsens sida i alla offentliga sammanhang, hon har ju trots allt varit en del av familjen i flera år redan.

Och kom igen. Är det lagligt att vara så här snygg i en regnsäck? Jag ser fram emot nästa sommar då vi får se Sofia i brudklänning, det ska bli spännande att se vilken designer som får göra hennes klänning.

Fokus på prinsessan Estelle

av Jenny Alexandersson

Rubrikerna hos de båda kvällstidningarna brukar ofta vara ”Estelle stal showen” de gånger som Victoria och Daniel har med sig sin lilla tjej när de representerar. Numera känns uttrycket ganska slitet, men vi lär nog få se det igen…

Hur som helst så är det omöjligt att slita blicken från Sveriges framtida drottning. Fotograferna älskar att ta bilder av henne. I dag hade Estelle mer spring i benen än vanligt och charmade alla som kommit för att gratta Victoria. Hon fick gå med kronprinsessan så länge hon orkade, men hon verkade tycka att det var roligare att kolla in vad kungaparet, livvakterna och de hovanställda sysslade med i trädgården.

Det var många i publiken som gärna ville hälsa på Estelle också.

Den obligatoriska rosetten satt i håret precis som vanligt och resten av håret samlat i en svans i nacken.

Sida 1 av 196
 • Tjänstgörande redaktör: Fredrik Palmqvist
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB