Prinsessan är gravid igen!

av Jenny Alexandersson

Nix, det gick inte att hålla hemligt den här gången heller. Catherine är gravid igen och har drabbats av en svår form av graviditetsillamående, precis som när hon väntade prins George. Därför skickade brittiska hovet ut ett pressmeddelande i måndags trots att Kate inte är i tolfte gravidveckan ännu. Det är ju då man brukar berätta för omgivningen att man väntar barn och risken för missfall har minskat. 

George föddes den 22 juli 2013 och firade ett år i somras, men hovet har ännu inte meddelat när det nya barnet beräknas komma. Istället berättar de att Kate vårdas av läkare i sitt och prins Williams hem i Kensington Palace. Det måste vara skönt att få hjälp hemma istället för att läggas in, förra året flockades fotografer utanför det sjukhus där Kate fick behandling.

Drottning Elizabeth och resten av familjen har uttryckt sin glädje och sina lyckönskningar enligt hovet.

 

Sofia Hellqvist och tatueringarna

av Jenny Alexandersson

Vi har ju sett dem förut, kungligheterna som har tatuerat sig. Sofia Hellqvist – som ju blir prinsessa nästa sommar – har en solliknande figur i nacken…

… och en fjäril på höger sida.

Men hon är långt ifrån ensam om att tatuera sig. Danske kronprins Frederik har en firre på ena vaden.

Och prinsessan Stephanie av Monaco har bland annat en slingrande figur i S-form på sin vänstra skuldra och en mindre figur på sin vänstra höft.

Ari Behn som är gift med prinsessan Märtha Louise har hela familjen på ryggen, alla barnens namn finns med. Mest iögonfallande är nog den gröna slingan på höger arm.

Läs mer om tatuerade kungligheter här!

 

Estelle och förskolan

av Jenny Alexandersson

Hösten är här på allvar även om det fortfarande är soligt och varmt. Jag har haft en paus från Hovbloggen som ni har märkt, det är härligt och fantastiskt att vara föräldraledig och jag har försökt njuta så mycket det bara går. Men nu börjar det strömma in bilder från kungahusen i Europa och jag fastnade såklart för de här fina bilderna från Estelles första dag på förskolan.

Ett stort pressuppbåd väntade på prinsessan när hon kom till förskolan Äventyret i Djursholm på sin allra första dag. 

Skärmavbild 2014-09-03 kl. 11.48.00

Estelle har redan flera kompisar som går på samma förskola, Victoria och Daniel blev rekommenderade Äventyret av goda vänner. De tillämpar Friluftsfrämjandets pedagogiska koncept ”I ur och skur” – barnen vistas mycket utomhus och lär sig om naturen och miljön.

– Det känns som ett bra förhållningssätt. Vi har blivit rekommenderade den här förskolan av vänner och Estelle känner redan många av barnen som går här, sa kronprinsessan till Aftonbladet.

Daniel och Victoria vill ge Estelle en så normal uppväxt som det bara är möjligt. På samma sätt resonerade kungaparet när Victoria var liten. Men självklart kommer Estelle ha livvakter i sin närhet när hon är på förskolan och hon kommer att skjutsas dit och hem av Säpo. Både Victoria och Daniel kommer att vara mycket involverade i verksamheten och de kommer även att få hjälp av Estelles barnsköterskor, berättar hovet. 

 

Kategorier estelle, kungligt | Kommentarer
Taggar estelle

Sofia Hellqvist, regn och sopsäckar på Victoriadagen

av Jenny Alexandersson

Ölandsvädret är inget vidare i kväll – regn och rusk och ganska så kallt. Men är det Victoriadag och direktsändning i tv så är det och då får man stå ut även om man är födelsedagsbarn och prinsessa. Kungen brukar ju vara bra på det där med sopsäckar, ni minns väl förra året då han krängde på sig en svart knasig säck för att skydda sig mot regnet? Tidigare idag skämtade om det när han höll sitt tal till kronprinsessan vid Solliden och menade på att det kanske skulle bli en sopsäck till vardera ben i kväll.

I år är det Chris och Madeleine som står för säckmodet. De drog ganska snabbt på sig varsin genomskinlig regnponcho när skyfallet kom.

I kväll var det premiär för Sofia Hellqvist, tidigare år har hon fått stanna på Solliden och följa firandet på tv när resten av familjen åkt häst och vagn till Borgholms Idrottsplats. Jag gissar att det känns ganska skönt att äntligen få stå vid prinsens sida i alla offentliga sammanhang, hon har ju trots allt varit en del av familjen i flera år redan.

Och kom igen. Är det lagligt att vara så här snygg i en regnsäck? Jag ser fram emot nästa sommar då vi får se Sofia i brudklänning, det ska bli spännande att se vilken designer som får göra hennes klänning.

Fokus på prinsessan Estelle

av Jenny Alexandersson

Rubrikerna hos de båda kvällstidningarna brukar ofta vara ”Estelle stal showen” de gånger som Victoria och Daniel har med sig sin lilla tjej när de representerar. Numera känns uttrycket ganska slitet, men vi lär nog få se det igen…

Hur som helst så är det omöjligt att slita blicken från Sveriges framtida drottning. Fotograferna älskar att ta bilder av henne. I dag hade Estelle mer spring i benen än vanligt och charmade alla som kommit för att gratta Victoria. Hon fick gå med kronprinsessan så länge hon orkade, men hon verkade tycka att det var roligare att kolla in vad kungaparet, livvakterna och de hovanställda sysslade med i trädgården.

Det var många i publiken som gärna ville hälsa på Estelle också.

Den obligatoriska rosetten satt i håret precis som vanligt och resten av håret samlat i en svans i nacken.

Grattis på födelsedagen Victoria!

av Jenny Alexandersson

Kungen klämde i med ett ”Ja må hon leva” och ett fyrfaldigt leve för kronprinsessan på Solliden tidigare i dag. Det var dags att fira Victorias 37:e födelsedag och som vanligt var det ett tusental människor som samlats vid Solliden slott för att gratta henne.

Prins Daniel och lilla Estelle var på plats och så kungen och drottningen såklart. Varje gång jag ser nya bilder på Estelle hajar jag till över hur stor hon har blivit, det är väl precis som man säger – det är på barnen man ser hur fort tiden går. Estelle var i alla fall på ett strålande humör och klappade i händerna och sjöng med och hurrade.

När Aftonbladet ställde frågan hur det känns att fira födelsedag med hela familjen (alla är på plats på Öland i år även Sofia Hellqvist) så svarade Victoria med glimten i ögat:

– Det känns väldigt bra, men det är ju några fler än bara familjen i dag vill jag säga.

Hon berättade även för den samlade pressen att den energi som hon får från alla människor hon träffar på Victoria-dagen, den energin lever hon på resten av året.

Prins Carl Philip och Sofia flyttar in i Villa Solbacken!

av Jenny Alexandersson

Vi är nog ganska många som undrat var Sofia och Carl Philip kommer att bo efter bröllopet. Under pressmötet vid förlovningen sa de att det är något som de kommer att berätta längre fram. Och nu avslöjar de för Dalarnas tidningar att det blir Villa Solbacken.

Carl Philip ärvde ju Villa Solbacken efter prins Bertils död och prinsessan Lilian bodde kvar i parets gemensamma hem fram till sin död, hon gick bort i mars förra året. Nu ska huset renoveras och ställas i ordning till ett nytt kungligt par. Huset byggdes 1930 och Lilian och Bertil flyttade in 1949.

Skärmavbild 2014-07-08 kl. 17.25.35

Dalarnas tidningar fick den enda längre intervjun i samband med förlovningen och Carl Philip och Sofia berättar bland annat att de träffades under en lunch med gemensamma vänner. Den andra träffen skedde på gocart-banan där de rejsade mot varandra tillsammans med kompisarna.

Under själva frieriet var Carl Philip enormt nervös.

– Jag var nervös och laddad. Hela kroppen kändes som den pulserade. Jag vaknade flera gånger nätterna innan, jag vet inte om Sofia märkte det. Jag ville att det skulle vara en överraskning, säger han till Dalarnas tidningar.

– Han lyckades överraska mig, men jag tyckte nog att han var märkligt pigg den morgonen, säger Sofia som annars är den av de två som vaknar vid sex, sju på morgonen och vara redo för dagen.

De längtar båda efter barn, men fokuserar just nu på varandra och att göra roliga saker tillsammans. Deras andningshål är prinsens villa i Trosa.

– Landstället i Trosa som är vårt andningshål, som vi värdesätter enormt mycket. Ibland känns det som det enda ställe i världen där vi får bara vara vi. Vi klipper gräset, spikar upp saker, går långa promenader och gosar med vår borderterrier Siri, säger prins Carl Philip.

Sofia berättar även att prins Daniel är ett stort stöd för henne, han har kommit med många goda råd.

Läs mer här!

 

 

Nyfiken på Sofia Hellqvists släkt?

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2014-07-03 kl. 17.20.51

Vem är Sofia Hellqvist egentligen och var har hon sina rötter? Här avslöjar Aftonbladet att Sofias släkt på pappans sida kommer från Norrköping och här finns både torpare, soldater och fabriksarbetare. Hennes farfars far arbetade som handelsresande och farfars farfar, Anders Fredrik Hellqvist, som tullvaktmästare.

Men den största delen av släkten på hennes mammas sida kommer från Älvdalen i Dalarna. Här bor Sofias föräldrar fortfarande kvar och Carl Philip har varit och hälsat på många gånger genom åren.

Carl Philip och Sofia tackar för grattishälsningarna

av Jenny Alexandersson

Att gå igenom bildflödet från förlovningen är ett sant nöje, jag tror faktiskt inte att det här paret kan ta en enda ful bild. Idag la hovet upp det här fotot på sin Facebooksida med ett tack till svenska folket från Sofia och Carl Philip.

Skärmavbild 2014-07-01 kl. 13.16.34

Det här är en annan av mina favoriter bland bilderna. Det råder liksom ingen tvekan om att det är real love mellan dem.

Sida 1 av 195
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Lena Widman
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB