Fergie lämnar familjen och flyttar till Schweiz

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-08-03 kl. 17.10.55

För något år sedan var det mycket snack om att hertiginnan Sarah Ferguson och hennes ex-man prins Andrew skulle bli ett par igen. De skilde ju sig 1996 efter ett stormigt äktenskap och flera skandaler och många år senare skrev brittiska tidningar att de hittat tillbaka till varandra igen och skulle gifta om sig. Men så verkar inte vara fallet.

Skärmavbild 2015-08-03 kl. 17.25.27

I dagarna lämnade hon huset hon delat med Andrew och flyttade till parets lyxiga chalet, Chalet Helors, i skidorten Verbier. Brittisk press spekulerar i om det kan ha något att göra med att Fergie allt oftare har synts tillsammans med internetentreprenören Manuel Fernandez. De fastnade nyligen på bild under semesterresor i både Spanien och Frankrike. Fergies talesperson säger att det handlar om att Fergie har fått allt fler internationella jobbuppdrag och att hon är mer självständig nu. Hm… det får vi hoppas. Andrew har ju hjälpt Fergie ekonomiskt i många år och har även hjälpt henne att betala av sina skulder. Fergie har själv sagt att hon skulle ha varit hemlös om inte Andrew hjälpt henne.

Huset i Verbier har sju sovrum, sex anställda som tar hand om hushållet och en stor inomhuspool så Fergie kommer inte att lida någon nöd i Schweiz.

Kungen och hans Riviera-båt

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-08-03 kl. 16.59.56

Det här ser ju inte så dumt ut. Kungen och drottningen befinner sig just nu i Saint Maxime där de semestrar i Villa Mirage, huset som kungen ärvde efter prins Bertil. Förra året var ju Carl Philip och Sofia med och vanligtvis brukar kungaparet ha vänner på besök, men i år ser det ut som om kungaparet njuter av lata dagar i solen bara de två.

De åker ofta ut med kungens miljonbåt Polaris som är en J Craft och som han köpte tillsammans med sin gode vän  Hans Eric Brodin för sisådär femton år sedan. Båten är 11,5 meter lång och har en toppfart på 50 knop, pentry, dusch, toalett, rinnande kallt och varmt vatten, kylbox och mikrovågsugn. Det finns två kojer i förpiken, dessutom bar i sittbrunnen, ismaskin och självkylande ishink. Inte konstigt att kungaparet trivs ombord!

Vem är pappa till prins Harry?

av Jenny Alexandersson

I morse sände vi en kortversion av Kungligt och det var en perfekt mjukstart efter semestern. Jag berättade bland annat att britterna fortfarande skvallrar om prinsessan Dianas älskare James Hewitt och om han kan vara prins Harrys pappa. I början av året gick det även en teaterföreställning i London som handlade om prinsessans liv och död, där ”avslöjade” indirekt Hewitts karaktär på scen att han var Harrys pappa. Hewitt själv har förnekat ryktena och om jag inte minns helt fel så har även en brittisk tabloid genomfört ett dna-test på ett av Harrys hårstrån och jämfört det med Hewitt. Ja jösses… tanken på att en svensk tidning skulle gjort samma sak är hårresande… Och så tog vi upp det här med att den saudiske kung Salman har spärrat av en offentlig strand bredvid sin semestervilla på Franska rivieran. Numera får ingen beträda stranden utom kungen och hans 1000 man stora entourage. Kungen har dessutom byggt en hiss som kan ta honom direkt från villan ner till beachen och han planerar även att bygga en träpromenad så att han kan ta sig till vattnet utan att få sand mellan tårna. Jag bara suckar. Snacka om att inte vara lika inför lagen. Kungens bygglov beviljades bara några timmar efter att ansökan lämnades in, president Holland skyndade på processen. Så alla fransmän och turister får nu vackert finna sig i att stranden är privat tills kungen behagar åka hem igen.

Nu kan ni förresten hitta alla avsnitten av Kungligt med Jenny Alexandersson i menyn här till höger!

Pierre Casiraghis och Beatrice Borromeos bröllop

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-07-28 kl. 11.24.07

Det finns än så länge inte någon officiell bild på Pierre Casiraghi (son till prinsessan Caroline av Monaco) och Beatrice Borromoeo när de gifte sig i Monaco i lördags. Men Valentino som har skapat en av hennes bröllopsklänningar (japp miljardärskan hade – och kommer att ha – flera brudklänningar) la upp den här bilden från lördagens fest.

Beatrice bar en puderrosa skapelse av spets och chiffong. I håret bar hon en blomsterkrans och brudbuketten var enkel. Paret vigdes borgerligt i det furstliga palatset på förmiddagen med endast ett 70 tal gäster närvarande. Men efter att paret sagt ja till varandra firade man tillsammans med ca 700 gäster i trädgården i ett så kallat ”cavagnëtu” eller trädgårdsparty som furst Albert arrangerat. Gästerna bjöds på sommarbuffé, drinkar och uppträdanden.

Men det här var bara första delen av bröllopsfirandet. Den 1 augusti är det dags igen, då vigs paret kyrkligt på familjen Borromeos privata egendom vid Lago Maggiore. Vigseln sker på ön San Giovanni och sedan båtas gästerna över på fastlandet för en gigantisk fest i den medeltida fästningen Rocca Angera. Vid den vigseln sägs Beatrice bära en klänning från Armani

Skärmavbild 2015-07-28 kl. 14.11.37

Bilden här ovan är från Rosornas bal i mars.

Så vad ska man köpa till ett brudpar som redan har allt?

Enligt italiensk press har paret registrerat sig på två önskelistor kopplade till exklusiva butiker – Czarina i Monaco som säljer antikviteter, juveler och lyxig heminredning. På listan står bland annat ett salt- och pepparkar som kostar ca 900 kr, och en bricka för över 4000 kronor. Den andra önskelistan är kopplad till Taschen bokhandel i Milano. Paret har delat upp listan i två delar, en med böcker som inte är så dyra och en annan med böcker som har en prislapp på upp till 100 000 kronor för en enda volym.

Madeleines och Chris sommarhälsning från Solliden

av Jenny Alexandersson
fam

Hela kungafamiljen samlades på Solliden när Victoria firade sin födelsedag. Madeleine och Chris är fortfarande kvar tillsammans med barnen och idag skickade de en somrig hälsning från Öland.

Pr.+Madeleine,+Pr.+Leonore.+Solliden+juli+2015.+Foto+Brigitte+Grenfeldt+Kungahuset.se+

Solliden är familjens privata paradis i Sverige och kungafamiljen brukar tillbringa många lata sommarveckor på  slottet. I höst flyttar Madeleine och barnen till Chris i London, han har ju bott där sedan april på grund av sitt jobb och nu är det snar dags för resten av familjen att följa med.

Christopher+O’Neill,+Prins+Nicolas.+Solliden+juli+2015.+Foto+Brigitte+Grenfeldt+Kungahuset.se

Lille Nicolas kommer att döpas i Sverige, antingen i Slottskyrkan eller i Drottningholms slottskapell där även Leonore döptes.

Bilderna är tagna av Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.se

 

Sida 1 av 423
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB