Naturen gör prinsessan Sofia trygg

av Jenny Alexandersson

Första dagen på jobbet är över för prinsessan Sofia och det verkade som om både naturen och gummistövlarna fick Sofia att känna sig trygg. Så här kommenterade hon besöket i Värmland för Aftonbladet. Sofia valde ett svart och vitt tema för sin klädsel under Värmlandsbesöket. Skärmavbild 2015-08-27 kl. 14.34.22 Svarta jeans och vitt topp… Skärmavbild 2015-08-27 kl. 14.34.33 … blev lite senare en vit blus och en svart kjol.

Skärmavbild 2015-08-27 kl. 14.24.41

Och en svart- och vitmönstrad klänning med skärp i midjan.

Drottningens hattifnatt

av Jenny Alexandersson

I september firar brittiska drottning Elizabeth att hon är den regent som suttit längst på tronen i Storbritannien. Den 9 september har hon varit drottning i 63 år och sju månader och slår därmed rekordet som drottning Victoria hade dessförinnan.

Redan 2007 blev Elizabeth landets äldsta regent, fast det firade hon inte på något särskilt sätt. Hovet gjorde ett uttalande där de menade att det var som vilken annan arbetsdag som helst för drottningen. Hon kommer inte heller att fira särskilt storstilat den 9 september, drottningen kommer att inviga en ny järnväg, Scottish Borders Railway, och ta sig en åktur på tåget. Det är allt.

Men vi firar såklart drottning Elizabeth lite extra här på Hovbloggen och det är lika bra att börja nu! Vad sägs om den här härliga hattkavalkaden där varje huvudprydnad representerar en viktig händelse i Elizabeths liv. Klicka på länken här och se vad för bilder och händelser som döljer sig bakom varje hatt.

Drottningens-Hattar-(1)

Prinsessan Sofia i regnkappa och stövlar på första resan

av Jenny Alexandersson
Skärmavbild 2015-08-26 kl. 16.08.20

Det var ett ordentligt ruskväder som mötte Carl Philip och Sofia när de kom fram till Värmland i dag. Det är ju parets första officiella jobbresa tillsammans och istället för klackar fick Sofia dra på sig stövlar. Men det hade hon ingenting emot.

 Att få ha stövlar på sig första dagen känns bra. Jag känner mig som hemma, var hennes kommentar.

varmland1

Paret fick ju ett beskyddarskap för naturreservatet Byamossarna i lysningspresent av Värmlands länsstyrelse. Nu var det dags att inviga platsen som ligger utanför Arvika.

 

varmland2

Carl Philip var lika nöjd med besöket som Sofia.

– Det liknar naturen i Älvdalen, så även min fru kan känna sig hemma, sa han med ett skratt.

Skärmavbild 2015-08-26 kl. 16.51.04

De tog en promenad i naturreservatet innan det var dags att åka vidare, men innan svarade Sofia på en fråga om framtiden som prinsessa. Det var inte något särskilt uttömmande svar, men å andra sidan var det en fråga som jag gissar kastades ut under tiden som paret var på språng i reservatet.

– Det är en spännande tid framöver, sa hon bara kort.

 

Carl Philip och Sofia i Värmland

av Jenny Alexandersson
cp

När Sofia sa ja till Carl Philip i Slottskyrkan den 13 juni sa hon samtidigt ja till att bli hertiginna av Värmland. Hon delar ju landskap med sin man och deras första officiella jobbresa tillsammans går naturligtvis till Värmland.

I dag startar det två dagar långa besöket och så här ser programmet ut.

Onsdag 26 augusti

14.00 – Naturreservatet Byamossarna, Arvika kommun
Det nybildade naturreservatet Bymossarna i Arvika kommun, som Prinsparet är högsta beskyddare för, ska invigas. Utöver ingivningen ska Prinsparet få en rundtur i delar av reservatet.

16.30 – Mårbacka minnesgård – Selma Lagerlöfs hem, Sunne kommun
Författarinnan Selma Lagerlöf föddes och växte upp på Mårbacka. Mårbacka drivs av en privat stiftelse i enlighet med Selma Lagerlöfs testamente.

19.30 – Middag i Residenset, Karlstads kommun

Middag i Residenset. Ca 60 gäster är inbjudna.

Torsdagen 27 augusti

09.30 – Båttur genom Karlstad, Karlstads kommun
Prinsparet kommer att bjudas på en båtfärd på Klarälven, bli slussade genom Karlstad med sikte på slutdestinationen Mariebergsskogen. Båtturen startar vid Almentorget, Karlstad.

10.15 – Mariebergsskogen, Karlstads kommun
Mariebergsskogen firar 90 år. Parken har idag cirka 500 000 besök per år och är öppen 15 timmar per dag, året om. Mariebergsskogen donerades till Karlstad stad, Karlstads kommun, år 1895 av dr Conrad Höök. Prinsparet kommer att besöka Naturum, Barnens köksträdgård samt få en guidad rundtur i parken.

11.10 – Lunch med Hushållningssällskapet, Karlstads kommun
Hushållningssällskapet bjuder på lunch med flera värmländska kockar och ett tiotal värmländska producenter. Prinsparet kommer även vara delaktigt i matlagningsprocessen. Lunchen hålls i Mariebergsskogen, i Tentipitälten vid Naturum. Ca 50 gäster. Gästlistan offentliggörs senare.

13.05 – Företagsbesök: Ztory Labs, Karlstads kommun
Ztory är en ”all you can read”-tjänst för digitala tidningar och barnböcker. Användaren har tillgång till flera hundra titlar med ett växande utbud som idag består av 10.000 publikationer.

14.00 – Aktiviteter på Stora Torget, Karlstads kommun
Karlstads kommun bjuder Prinsparet och allmänheten på aktiviteter på Stora Torget i Karlstad.

14.35 – Företagsbesök: Konsumentverket, Karlstads kommun
Konsumentverket finns i Karlstad och har cirka 150 anställda. Myndigheten har tre avdelningar: konsumentskydd, konsumentstöd, samt verksamhetsstöd. Dessutom har de en analysenhet och en enhet för konsumentupplysning.

16.05 – Båttur till Picassoudden, Kristinehamns kommun
Prinsparet blir mottagna med salut från fartyget Christine af Bro vid Café Pärlan. Paret bjuds på en kort guidad rundtur runt Picassoudden med inslag av historia om Kristinehamn från handelsstad till idag. Därefter bjuds Prinsparet på en guidad visning i Picassouddens utställningshamn.

 

Kungligt dop och Londonflytt

av Jenny Alexandersson
madde

Jag och familjen hann med en extra spontan semestervecka i ett envist försök att få fatt på lite sol och värme. Det lyckades vi med som tur var! Men nu är jag tillbaka på jobbet igen och oj vad kul nyheter det finns att berätta.

Lille prins Nicolas kommer att döpas den 11 oktober i Drottningholms slottskyrka och jag gissar att det blir en repris på Leonores dop. Här kan du se de officiella bilderna från lillsessans dop. Det ska bli intressant att se vilka faddrar de väljer till Nicolas, Leonore har ju kronprinsessan Victoria, Louise Gottlieb, Patrick Sommerlath, Tatjana D’Abo,  Ernst Abensperg und Traum som är gift med Chris andra halvsyster Natascha och Alice Bamford som är god vän med Chris. 

Aftonbladet kunde även berätta i veckan att Madeleine, Leonore och Nicolas nu har flyttat till London och som bäst håller på att installera sig i sin nya bostad. De flyttade nu i slutet av augusti, Chris har ju bott i London sedan april i år då han folkbokförde sig i England, men nu är alltså hela familjen samlad

Sida 1 av 425
 • Tjänstgörande redaktör: Micke Andersson
 • Chefredaktör, ansvarig utgivare och VD: Jan Helin
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB