Startsida / Inlägg

”Cirkus Granlo” har bleknat

av Jonas Gustavsson

En SSL-match idag: Sirius mot Granlo.

Hemmalaget vann med 8-5 efter att ha sprungit iväg till ett 6-0-överläge. Tippade ju klar etta i den här matchen, vilket inte är så svårt med tanke på att Granlo känns jäkligt bleka i år. Nu såg jag inte dagens match, men av det jag läst mig till så kändes man till och med håglösa mot Sirius. ”Cirkus Granlo” som charmat SSL under ett par år har bleknat rejält. Laget kommer få jobba med för nytt SSL-kontrakt, helt klart.

Sirius poängmaskin Peter Berlin sa det rakt ut till unt.se:

– De kändes viljelösa, de hade inget go och inget självförtroende som det verkade. 

Sirius hade mer go.

Laget hade ju rejäla problem med offensiven ifjol (eller ja, beroende på hur man ser det: laget var grymma i defensiven vilket också var första prioritet, vilket givetvis fick konsekvenser för offensiven) men visade nu fin effektivitet. Peter Berlin lastade in som vanligt – men nyförvärven Erik Svenson och Billy Nilsson nätade också, vilket de är värvade för att göra. Sirius sköt ju enligt statistiken bara 13 bollar på mål – så nog var man effektiva alltid.

***

En match idag – men rejäl innebandyfest imorgon.

Jag tippar och börjar mer herrmatcherna:

AIK – Höllviken 1: Alltså, jag kommer nog inte tippa för Höllviken någon gång under säsongen, och sannerligen inte borta mot AIK. Har dock inte koll på frånvaron i AIK: Karl-Johan Iraeus (fan, höll på att skriva Nilsson igen…) klev ju av i premiären och Simon Jirebeck var sjuk då. Men oavsett, AIK ska reda ut det här.

Falun – Mullsjö 1: Hyperintressant match. Och lite oviss tycker jag. Mullsjö visade oerhört fin energi i premiären mot AIK och är ett sylvasst lag. Falun gjorde det man skulle borta mot Granlo. Lutar nog åt en etta ändå. Men tror på en fartfylld och underhållande batalj.

Pixbo – Kais Mora 1: Pixbo, som körde över Linköping borta i premiären, tar hem detta. Lagets offensiva spets är alldeles för bra för Moras defensiv.

Warberg – Storvreta X: Jag är fortfarande lite nyfiken på vad för Storvreta vi får se i år. Att tappa i slutet som man gjorde mot Växjö i premiären känns inte likt Vreta – men kan också ha varit ett tillfälligt olycksfel. Tiden får utvisa. Warberg är luriga, gjorde det bra i premiären och kan ”överraska” här. Kryssvarning.

Växjö – Dalen 1: Känns tämligen given etta. Växjö vann båda mötena mot Dalen ifjol och gjorde det bra i premiären. Har också ett betydligt bredare lag än Dalen, som dessutom kommer ha en lång resa i benen. Som sagt: etta.

Och så damerna:

Pixbo – Djurgården 1: Djurgården plockade en pinne hemma mot Iksu med nöd och näppe i första matchen. Mot Pixbo, som vann knappt mot Karlstad, tror jag det blir noll. Något ovisst, men magkänslan sympatiserar med hemmalaget som jag tycker har ett bredare material att jobba med.

Endre – Karlstad 1: Endre är starka hemma och ska ta hem detta. Ingen storseger, men stabila siffror. Och det blir minst ett par kassar av Anna Jakobsson, efter att hon ”bara” satt en boll i premiären.

Iksu – Jönköping 1: Solklar etta. Iksu är både ett, två och tre nummer större än Jönköping. Minimal skrällrisk.

Kais Mora – Dalen 1: Solklar etta. Kais Mora kommer, som jag påtalat innan, inte att tappa många poäng under säsongen och på hemmaplan gör man det absolut inte mot ett brandskattat men förvisso försvarsstarkt Dalen.

Huddinge – Rönnby 2: Efter Rönnbys offensiva uppvisning med en sjukdomsdrabbad trupp mot Täby i premiären – sex poäng av Madde Backlund! – är det svårt att inte tippa till Västerås-lagets favör borta mot Huddinge, men det kommer inte bli några stora siffror. Rönnby vinner med två eller tre bollar.

Uppsala – Telge 1: Fjolårets nykomling mot årets nykomling – och rutinen väger tungt. Uppsala plockar segern. Lagets spets avgör.

Täby – Falun 1: Falun åkte ju på en rejäl stjärnsmäll, 1-16 mot Kais Mora, i första matchen och kommer få en jobbig säsong. Känns tveksamt att man kan utmana om någon pinne i Täby. Hemmalaget är favoriter och motsvarar det favoritskapet.

Totalt tolv matcher imorgon alltså. Och jag tippade tio ettor. Fegt kanske, men det vimlar inte av utmanande bortalag i den här omgången. Klart är i alla fall att det blir en intensiv innebandy-söndag!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB