Startsida / Inlägg

Höllviken-varning från ”Magic”

av Jonas Gustavsson

Vi summerar en kväll med en SSL-kamp: derbyt i Skåne mellan Helsingborg och Höllviken.

Som väntat blev det seger för storfavoriten Helsingborg. Allt annat hade varit en sensation.

Dock, Höllviken var ganska fyndiga stundtals, bjöd på några läckra mål och var överraskande pigga. Sedan orkade man inte i längden och hade – som jag såg det, utan att vara någon innebandy-taktiker – problem i försvarsspelet, där Helsingborg hittade fria ytor, inte minst mitt i slottet, och då small det direkt.

Som jag tippade inför matchen: ska Höllviken skrälla någon gång så är det kanske i en premiär eller ett derby. Nu var det både och. Man försökte – men räckte inte till. Jag har svårt att se att man kan ha samma bensintank när den vardagliga serielunken slår in. Jag har också svårt att se att några SSL-lag kommer underskatta skåningarna. Visst, det är en lång resa ner till allra sydligaste Skåne och att lira SSL-innebandy i någon arena ute på vischan är kanske inte det mest upphetsande – men jag tror ändå inte att Höllviken orkar skrälla speciellt mycket.

Surrade med Daniel Johnsson, tre mål och två assist ikväll, och han varnade ändå för Höllviken. Jag vet inte om han var ärlig eller om han bara var diplomatisk.

Jag frågade rakt ut efter hans Höllviken-varning om han var allvarlig.

– Absolut, svarade han.

Nja, jag vet i fasen.

***

Var föresten en tränare som jag surrade med idag som sa att Johnsson gör fyra mål idag. Det var jäkligt nära. Kanske därför han är tränare och jag låtsasexpert, för jag trodde inte han skulle lasta in så många baljor.

Hur som, Johnsson är en pålitlig poängplockare och kommer säkert göra en vass säsong. Jag, som är lite rakt på ibland, frågade lite provocerande om det finns mer än det vi tidigare sett att plocka ur honom.

– Jo, men det tycker jag. Ifjol satte jag nytt eget målrekord. Jag vill hela tiden framåt och ta nya toppnoteringar. Jag har haft en bra försäsong och bra testvärden, sa han.

Skönt med lite självförtroende.

***

Vill du ha lite citat-underhållning? Checka in intervjun med Linköpings Martin Karlsson efter förlusten mot Pixbo.

”Huvudet i röven” skapar obehagliga bilder.

***

Damernas SSL tjuvstartade ju i onsdags med Kais Moras överkörning av Falun. Imorgon är det premiär på riktigt med sex matcher.

Jag får försöka mig på en tippning:

Djurgården – Iksu 2: Jag tror benhårt på Iksu. Laget har fyllt på med stjärnmaterial, har en vass bredd och ska helt enkelt vara bättre än ett tunt Djurgården. Hemmalaget var vass spets – men det ska inte räcka.

Dalen – Huddinge X: Svårbedömt. Ett Dalen som tappat spets mot ett Huddinge som tappat spets. Två lag som litar till kollektivet. Ett kryss känns närmast till hands. Med Dalen-seger i sudden kanske.

Rönnby – Täby 1: Ett rejält uppgraderat Rönnby är storfavorit mot ett stjärnfattigt Täby. Tror det kan rinna iväg, faktiskt.

Telge – Endre 2: Inget snack, Endre ska ta hem den här kampen. Laget har både spets och bredd som är överlägsen nykomlingen. Linnea Bergman kommer inte orka stå emot.

Karlstad – Pixbo 2: Nja, att slå Karlstad borta blir ingen promenadresa för Pixbo, men visst ska man ta hem det till slut.

Jönköping – Uppsala 2: Lite kryssvarning mellan två lag vars status är lite oviss, men tror Uppsala kan ta det till slut. JIK har byggt om mycket och kan behöva en uppstartssträcka.

Till sist, en rolig grej från Telge. Laget tippades ju av experten Ann-Sofie Sundholm ta max fem poäng den här säsongen – något som klubben tagit som tändvätska. Nu kan man anmäla sig på klubbens hemsida och skänka 100 kronor för varje poäng över fem pinnar som laget tar. Rolig utmaning. Troligen roligare än säsongen blir, om man ska vara krass.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB