Startsida / Inlägg

Stjärnans avbetalning har börjat

av Jonas Gustavsson

Kollade på Rönnby mot Pixbo idag.

Ni minns väl att Rönnby-coachen Pelle Alvin lovade 60 poäng från Madelene Backlunds klubba i vinter? Snacka om att avbetalningen börjat: Backlund dunkade in fyra kassar och noterade två assist, och fixade alltså totalt sex poäng. Bättre start kunde hon knappast önska sig.

Hon fick god hjälp: ett sjukdomsdrabbat Rönnby lirade på två femmor hela matchen vilket innebar massor av speltid, Evelina Rösnäs var på exceptionellt bra spelhumör och la fram några mackor och Täbys försvar hade stundtals problem med sorteringen. Men oavsett speltid, medspelare och motspelare så måste man ju leverera själv – och det gjorde Backlund.

Vid ett par av målen stod hon bara på bortre stolpen och fick bomba in bollen. Sådana lägen bränner inte en världsspelare av hennes kaliber.

54 poäng kvar nu…

***

I övrigt i Rönnby. Jo, Backlund och Rösnäs stack ut mest, men även Mira Wickman visade gott gry även om jag tror att det finns ännu mer att ta ur den finska landslagsforwarden. Det var trots allt hennes första SSL-match och det kändes som hon växte in i matchen idag, så det finns säkerligen mer att ta av. Det finns också sparkapital i Adina Augustsson som var okej, men inte mer.

Sedan var ju inte Rebecka Johansson och Åsa Tjusberg med heller, plus skickliga Linnéa Nilsson som nötte bänk hela matchen, så det finns mer att ta av.

***

Föresten – industribacken Alexandra Högberg gjorde mål från en position mitt i slottet, nära Täby-keepern. Hur gick det till?

***

Täby gjorde det helt okej, men laget är för ojämnt. Sara Attermo trixade en hel del men hade svårt att komma loss och Louise Wickström kändes ofta för ensam, trots att hon hade några bra inbrytningar. Den största positiva överraskningen, i alla fall offensivt, var Hässelby-hemvändaren Jennifer Stålhult med sitt aviga spel och sin förmåga att bryta in i de farliga ytorna. Det finns intressanta ingredienser i detta Täby, men coach Ronnie Lindahl får veva runt lite i grytan för att hitta rätt komposition i laget. Men: bortakamp mot Rönnby är en av säsongens svårare matcher, så att förlora är ingen stor grej. Kändes som det fanns bra intentioner så Täby kommer nog blanda sig i slutspelskampen.

***

Gjorde en grej på Djurgårdens magiska upphämtning mot Iksu. Under matchens 22 sista sekunder sköt DIF två mål och nådde 4-4. Starkt – men helt otroligt med tanke på att backen Therese Andersson var utvisad under hela upphämtningen. Vasst av Djurgården, men vad sysslade Iksu med? Det får ju liksom inte hända.

Emelie Lindström? Jo, hon satte tre av fyra DIF-kassar. Så klart. Men det var Jenny ”JG” Gustafsson som avgjorde. Mer oväntat.

Snackade med henne nyss. Jag tror ju inte på Djurgården så mycket och frågade helt enkelt om laget har bredden för att lyckas.

– Vi är inte bara en femma. Det kan man inte vara om man ska klara sig en hel säsong. Alla är viktiga om man ska lyckas. Vi har en del nya, men de lär sig snabbt och har kommit in i det redan, så jag tror det blir bra.

***

Övriga matcher:

Dalen – Huddinge 5-3: Tippade på jämn batalj, och det var det också målmässigt. 2-2 efter 50 minuter. Sedan drog Dalen ifrån. Starkt av hemmalaget.

Telge – Endre 1-4: Som väntat. Det mest överraskande är väl att storstjärnan Anna Jakobsson bara satte en kasse. Stjärnan Therese Ahlqvist skrev in sig i historieböckerna som Telges första SSL-målskytt.

Karlstad – Pixbo 2-3: Som väntat så blev det ingen promenadseger för Pixbo, men man redde ut det hela till slut.

Jönköping – Uppsala 4-3: Överraskande bra start av Jönköping som har ett nyrenoverat lag, mot hajpade Uppsala. JIK hade 4-0 innan gästerna började knapra in, men man nådde aldrig hela vägen fram.

***

Sirius mot Granlo i herrarnas SSL imorgon. Solklar etta. Då vet ni det.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB