Startsida / Inlägg

Vilken jävla utdelning!

av Jonas Gustavsson

Oj. 22 skott av Pixbo. 12 mål.

Mot seriens dittills bästa försvar.

Det är naturligtvis otroliga siffror. Ja, det ska knappt få hända. Började ju tro på Helsingborg som haft fint försvarsspel och vasst målvaktsspel på sistone, men nu rämnade hela muren. Pixbo tilläts dominera, komma till och det såg stundtals väldigt enkelt ut. För enkelt.

När sedan Jonathan Paulsson i kassen gick ut så blev det ännu värre. Stackars debutanten Robin Johansson, som kom in vid ställningen 1-5, fick börja med att möta ett skott från comebackande skott-guden Martin Östholm – och då small det direkt.

– Vi körde en variant som vi har, jag och Patrik Malmström, när vi får frislag en bit in på motståndarnas planhalva. Jag fick bollen, klev runt och sköt. Det var nog det första skottet den nye keepern fick på sig, berättade Östholm för mig när jag snackade med honom precis.

Men ingen skugga över Robin Johansson – det här var kollektivet Helsingborg som fallerade. Samma lag som hade släppt in minst mål per match (3,8) i SSL inför omgången.

– Det har man ju svårt att förstå efter det här, även om vi hade otroligt bra stäm och rätt bra utdelning. Men vi hade läst på deras taktik, genomförde det vi snackat om och fick tidigt greppet, samtidigt som vi kryddade det med individuella prestationer, sa Östholm.

Östholm var ju tillbaka efter sin avstängning efter crosscheckingen på Kais Moras Filip Mbanza och var – givetvis – extremt spelsugen.

– Visst var jag det. Därför blev jag lite chockad över hur matchen blev, över att det inte var mer fysiskt, sa han.

Pixbo seglar ju upp som den stora guldfavoriten nu tidigt på säsongen. Något många flaggade för redan inför seriestarten, men Falun och Storvreta fick ändå behålla de största favoritstämplarna. Men det är bara att konstatera att David Jansson-gänget ser oförskämt bra ut.

– Min känsla är att vi är otroligt starka. Vi har byggt upp något de senaste åren och har nog det bästa Pixbo sedan jag kom hit. Vi hade ju en bra upplaga med Anders Hellgård och Henrik Quist i storform när jag kom, men frågan är om vi inte är bredare nu, sa Östholm.

Pixbo har ju byggt om ett tag, hur har snacket i staden gått, har folk varit otåliga?
– Nja, i början kanske. Vi missade ju slutspel där något år och då var det lite ramaskri. Men ju längre det gått, desto bättre har det blivit. Det tar tid att bygga nytt. Vi har ändå varit i semifinal i flera år nu, och även om vi inte vunnit tycker jag vi varit ett storlag ändå.

Laget vann guld senast 2003. Dags nu igen?

Helsingborg då… nja, det här var ett magplask som man vill glömma direkt, och det tror jag man kommer göra också. Det finns ingen anledning att sönder-analysera eller älta det här: bryt ihop, kom igen och spela vidare. Ibland skiter det sig, helt enkelt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB