Startsida / Inlägg

Oj, kan hon vara skadad?

av Jonas Gustavsson

Jo, jag var ju chockad över Emelie Lindströms poänglöshet i matchen mot Rönnby som Djurgården förlorade med 5-2.

Lite ironiskt tänkte jag att hon spelade väl inte, trots att hon stod med i uppställningen. Men så var det ju: hon hann med en knapp period innan hon fick kliva av med en skadad axel.

En skada hon fick på träningen dagen innan match och som förvärrades av en smäll under matchen.

– Det var under träningen dagen innan matchen mot Rönnby som jag fick en smäll mot axeln. Sedan fick jag en smäll till mot axeln under den första periodenoch då fick jag så ont att jag inte kunde spela vidare. Jag ville inte heller att det skulle bli värre, sa Emelie Lindström när jag språkade lite kort med henne igår.

Hur illa det är med axeln vet hon inte.

– Det är lite oklart. Jag ska till sjukgymnasten imorgon (onsdag), jag har inte varit där ännu, så efter det får vi se. Jag vet inte så mycket just nu.

Kommer du spela mot Täby?
– Jag vet inte, jag får se efter jag varit hos sjukgymnasten. Om det går att behandla så kanske jag kan spela, men inte om det känns som nu.

Det känns ju inte som att Emelie Lindström någonsin varit skadad. Det känns knappt som att hon kan bli skadad. Lite oj, kan hon vara skadad-känsla över det hela, typ. Och så är det ju, enligt henne själv:

– Nej, jag är typ aldrig skadad. Jag tror jag missat en match genom åren i SSL, sa hon.

Djurgården är ju, även om Emelie Lindström eller någon annan DIF-spelare vägrar skriva under på det, ett lag som lever på en femma. Och man har också Sveriges bästa femma. Snacka om avbräck om Lindström inte kan lira, även om hon – ännu en av dessa över-ödmjuka superstjärnor – själv inte tror det påverkar laget.

– Äh, jag tror inte det påverkar så mycket. Jag är en spelfördelare och jag tror inte det betyder så mycket för både Sandra Mattsson och Ranja Varli har samma speluppfattning i sig, de kan ta den rollen.

Jag förstår ju att Lindström säger så.

Sedan är det ju bullshit, så klart.

***

Två dammatcher – två derbyn! – ikväll (onsdag), resten av omgången på fredag. Men vi jobbar in hela tipset redan nu.

Djurgården – Täby 1: Snacka om intressant match. Täby är heta just nu och har imponerat under hösten, trots en till stora delar renoverad trupp, och jag tror absolut att man kan störa förhandsfavoriten Djurgården, speciellt om inte Emelie Lindström kan lira. Trots det lutar jag mig nog mot ettan ändå, men skulle inte bli överraskad om Täby luggar poäng i den här matchen.

Dalen – Iksu X: Ytterligare ett derby. Ytterligare en oviss match. Iksu är ju storasyster i stan och vann med 7-0 i senaste matchen och är favorit, men detta är ingen given match alls. Långt ifrån. Dalen kommer från två raka bortaskrällar där man 6-4-vunnit mot såväl Rönnby som Endre. Samtidigt: tidigare resultat brukar spela liten roll i derbyn. Samma nu. Kan gå hur som. Kryss låter troligt.

Endre – Huddinge 1: Huddinge har vunnit en del på slutet, men fick en rejäl näsbränna mot Täby senast, och ska inte orka störa hemmastarka Endre. Gotländskorna seglar nog iväg till en ganska given seger, om jag ska vara ärlig.

Telge – Rönnby 2: Hemmaförlusten mot Dalen var nog mest ett olycksfall i arbetet för Rönnby, laget har vunnit det mesta i övrigt på sista tiden och är i bra form. Och det känns tveksamt om nykomlingen Telge, som bara vunnit mot jumbon Karlstad på sistone, ska orka störa topplaget nämnvärt. Tippar på solid bortaseger.

Karlstad – Jönköping X: Kan gå hur som helst. Men det är Karlstad som har mest press på sig, eftersom detta är en match man måste vinna om man ska ha chans att lämna bottenträsket. En trea på tio matcher är svagt och 0-7 mot Iksu sved. Jönköping har inte vunnit borta hittills, har släppt in 19 mål på två matcher mot topplag och är svårbedömda just nu. Kryss?

Pixbo – Falun 1: Inget snack, detta ska Pixbo vinna. Tämligen enkelt. Falun sprattlade förvisso till mot Telge senast, men Pixbo har en helt annan klass i sitt spel och är obesegrade hemma. Den sviten lär hålla i sig efter Falun-matchen också.

Kais Mora – Uppsala 1: Jodå, Kais Mora tar hem detta. Argumenten är satt på repeat gällande Real Mora: men bredden, spetsen och bollrullet är ingredienser som ska göra Uppsala chanslösa.

***

Sedan var det då sörjan i herrarnas SSL.

Det smäller till på bred front bara för att jag tog innebandy-ledigt ett par dagar. Lite känsla från säsongsöppningen, när David Gillek och Martin Östholm stod i fokus på grund av omdiskuterade incidenter.

Nu är David Gillek i ropet igen och anklagas för att ha fällt rasistiska kommentarer mot Filip Mbanza. Kais Mora har vag bevisning, eller ingen alls som lagts fram, och ord står mot ord. Jag förstår dock markeringen: OM, vilket Gillek å det grövsta förnekar, har förkommit något som kan uppfattas rasistiskt så ska det markeras. Det visar nolltolerans. Sedan tror jag inte, med tanke på att det inte verkar finnas någon vidare bevisning, som att det kommer bli något straff.

Samtidigt så har AIK-keepern Patrik Åman blivit anmäld för en spark i matchen mot Växjö, något som AIK-profilen inte förstår alls. Växjö, med coachen Niklas Nordén i spetsen, menar att det som Åman – som jag inte sett på bild – gjort inte platsar på en innebandyplan. Svårt att ha en åsikt om något som man inte sett, men vad jag förstått så reagerade inte Christopher Holmér, som blev skadad i situationen, något speciellt i situationen som anmälts. Hade det varit något riktigt allvarligt så känns det som att Holmér, som är en ganska het spelare, hade blivit fly förbannad. Men som sagt, har inte sett vad som hände. Dock: att sedan hela VM-diskussionen klistras på – i och med att Åman kan missa landslagsmatcher – blir lite snett. Alltså, missförstå mig rätt, det vore hemskt om Åman missade VM, men sker en incident i en SSL-match som är fog för anmälan så ska det anmälas, oberoende av vem som gör det, om han är VM-spelare eller inte. Jag har ju svårt att se att Niklas Nordén har en plan om att VM-sabba för Åman – det tror jag verkligen inte. I min bok måste man hålla isär äpplen och päron – SSL och landslaget är två skilda saker. För övrigt tycker jag det är galet att en avstängning i SSL kan påverka landslaget, men det kanske bara är jag.

Har inte hunnit gräva i någon av grejerna något djupare.

Ville bara ventilera vad jag tycker.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB