Startsida / Inlägg

Känslan som blev verklighet

av Jonas Gustavsson

Jaha, så kom då poäng 60 för Rönnby-stjärnan Madelene Backlund.

Fem pinnar idag i 8-2-krossen mot Karlstad.

Det är bara att buga och bocka för coachen Pelle Alvin som hade fingertoppskänsla nog att säga att stjärnan, som lirade division två-innebandy ifjol, skulle lyckas. Ni kan storyn: Alvin sa på SSL-upptakten att Backlund skulle göra 60 poäng, vilket fick många att höja på ögonbrynen. Han menar också att det var en känsla som slog honom under upptakten, bara så där.

Bra intuition.

– Det var bara något som flög ur mig. En känsla. Jag kände att hon hade kapacitet för det och jag kanske satte lite press på henne också, men det är något hon gillar. Jag såg under träningsmatcherna att hon hittat en dimension till i sitt spel, sa Alvin när jag frågade.

Att Backlund är en sjuhelskottas bra innebandy-spelare var ju ingen överraskning. Men ändå, att hon skulle göra finfina 60 poäng, med tanke på att hon inte varit i närheten av det innan, kändes ändå väl optimistiskt. Men måltjuven har sannerligen levererat, lastat in poäng och hittat en fin omgivning med Evelina Rösnäs och Mira Wickman där hon får ut sina färdigheter.

När jag snackade med henne så kändes det liksom självklart. Eller som ingen stor grej. 60 poäng liksom, det har bara blivit så.

Jag frågade om hon tvivlat på att hon skulle göra 60 poäng.

– Alltså, detta hade man ju ingen aning om, men jag har fått förtroende och spelat mycket och det har gått av bara farten. Jag hade inga förväntningar egentligen men visst är det kul att vara med och bidra, sa hon.

Nu ska ju Alvin trolla fram en present också. Madde ville ha ett badrum, men det var tydligen fel prisklass. Vi får se var det landar.

På tal om Rönnby.

Laget har ju haft mycket skador och sjukdomar under säsongen. Sällan, eller typ aldrig, haft alla spelare med. En världsback som Sanna Scheer har bara lirat sporadiskt, till exempel. Finska stjärnvärvningen Mira Wickman har också haft problem. Och Evelina Rösnäs gick ju sönder nyligen. Ändå har laget levererat hela säsongen och gjort det förbaskat bra.

– Egentligen förstår jag inte hur vi kunnat ta så många poäng med tanke på läget, sa Alvin, men menade också att man skadefria blir hyperfarliga i slutspelet:

– Har vi alla spelare friska så är jag övertygad om att vi vinner guld.

Intressant. Kommer bli huggsexa om det där guldet i år.

Me like.

***

I övrigt på damsidan idag:

Pixbo – Iksu 5-2: Pixbo fortsätter vinna matcher mot Iksu och har tagit ett rejält mentalt grepp om Umeå-laget nu. 32-15 skvallrar väl en del om matchen, gissar jag, och det är bara att stryka under Pixbos styrka just nu. Idag var det dessutom utspritt målskytte, och inte bara firma Julia Larsson och Sara Helin som stänkte in bollar.

Uppsala – Huddinge 4-1: Nu så börjar det dofta slutspel på allvar för Uppsala, som efter 4-1-segern mot Huddinge bara är en pinne efter Dalen på den åttonde och sista playoff-platsen. Huddinge ledde med 1-0 efter nästan halva matchen, innan Uppsala vände och vann.

Täby – Telge 5-3: Oj, Telge är sannerligen i fritt fall i tabellen. Efter en pigg start har det mesta rasat samman för nykomlingen som i första hand får se till att behålla kvalplatsen från jagande Karlstad. Täby – som fick tre mål från Jennifer Stålhult – skapade lite andrum i slutspelsstriden.

Falun – Jönköping 2-5: Jönköping fortsätter att vinna matcher mot lagen på den undre halvan av tabellen. Mathilda Groth-Nilsson dunkade in dubbla power play-mål på slutet vilket fixade segern för JIK som nu bara är två pinnar från slutspel. Falun? Har inte varit bra på slutet, kort sagt.

Dalen – Djurgården 2-7: Större seger än väntat för Djurgården, men å andra sidan så växer laget nu med Lars Jedheim och Emelie Lindström tillbaka – och nu verkar ju också Ranja Varli ha valt att spela klart säsongen för klubben, då hon var med mot Dalen. Vilket ökar DIF-slagstyrkan. Dalen? Får jobba för att behålla slutspelsplatsen nu.

***

Herrarna idag:

Höllviken – Kais Mora 6-3: Visst vann Höllviken den här ödesmatchen. Därmed kan vi stryka Kais Mora i jakten på nytt kontrakt. Inte en chans att de kommer ikapp nu. Höllviken däremot är nu helt plötsligt bara fyra pinnar bakom Granlo. Sundsvalls-laget har förvisso en match mindre spelad, men det är ingen vinstgaranti mot Helsingborg. Som krydda på allt så möts Höllviken och Granlo efter uppehållet.

Pixbo – Sirius 5-3: Pixbo dominerade första perioden och gick ifrån till 3-0. Sedan spelade förvisso Sirius upp sig, var så nära som 2-3, och hade bud på mer, men jag tycker ändå inte att det var så mycket snack. Pixbo är en klass bättre även om man inte skiner så mycket som man kan i den här matchen.

AIK – Dalen 8-3: En match som lirades i Tibblehallen – men det verkade inte bekomma AIK att spela hemma på bortaplan, utan det blev en solid och klar 8-3-seger mot Dalen. Och nu är SSL-kontraktet definitivt i hamn. AIK hade otroligt nog fyra tvåmålsskyttar: Karl-Johan Iraeus, Alex Kjellbris, Simon Jirebeck och Kevin Liebeck-Asp.

***

Mer innebandy imorgon.

Förhoppningsvis med en Mikael Karlsson-debut, bland annat.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB