Startsida / Inlägg

Ingen vågar välja Iksu

av Jonas Gustavsson

Iksu vann derbyt mot Dalen med 5-1.

Inget snack om saken: Iksu var bättre, spelade resolutare och när Therese ”Mini” Andersson sedan gjorde två snabba mål i början av den andra perioden så var det ridå.

Det mest intressanta handlar dock om tabellen, nu med bara två omgångar kvar att spela.

Djurgården föll överraskande mot Täby, vilket gör att Iksu är ny seriefemma, men fortfarande efter Endre som tog en imponerande storseger borta mot Huddinge.

Således är läget att Endre har fjärdeplatsen fyra poäng före Iksu och fem poäng före Djurgården. Endre och Iksu möts i nästa omgång, men sedan har Endre hemmakamp mot Jönköping i sista omgången och allt i egna händer i kampen om fjärdeplatsen som är viktig hur två hänseenden: hemmafördel och slippa risken att möta Kais Mora, Rönnby eller Pixbo i kvarten.

Endre kommer bli fyra.

Iksu, storlaget som var i final åtta av nio år innan man rök redan i kvarten ifjol, och som har ett riktigt bra lag i år, kommer inte bli topp-4. Det inser man själva också.

– Jag ser det nästan som omöjligt för oss att komma fyra. Allt kan hända, vi kan slå Endre, men jag ser det som osannolikt att Endre förlorar mot Jönköping, sa Emelie Wibron när jag lyfte det med henne.

Ärligt och rakt.

Därmed kommer Iksu inte få chansen – som man brukar – att välja kvartsfinalmotståndare. Men det struntar Wibron i.

– Man slipper väga för- och nackdelar eller risken att välja fel. Man får bara anpassa sig efter det som sker. Oavsett motståndare så blir det en tuff kvart. Men visst är det en ovan situation, vi brukar få välja motståndare i både kvart och semi.

Men ingen av Kais Mora, Rönnby eller Pixbo kommer våga välja Iksu. Visst har Pixbo ett bra facit mot just Iksu, men jag tror inte man är bredda att ”chansa” mot Iksu redan i kvarten, då Djurgården förefaller vara en enklare motståndare, så väl sportsligt som geografiskt.

– Jag har absolut ingen aning om hur de tänker ute i stugorna. Det skulle man vilja veta. Men vi tar laget som väljer oss, vi kan inte göra så mycket annat, sa Theresé Andersson.

Nej, Iksu blir inte valda.

Utan får möta fyran Endre, som ställs mot laget som blir över när topp-3 gjort sina val.

Det blir en grymt intressant matchserie.

***

Övriga matcher idag:

Falun – Pixbo 6-5 (ot): Oj, vilken skräll. Och Falun var ju på väg mot en trea innan Pixbo lyckades rädda 5-5 med en och en halv minut kvar att spela. Tvillingarna Hanna Lindgren och Frida Lindgren fixade fem av Falun-målen, där Frida till slut avgjorde på övertid. Dalalaget tog därmed ett stort kliv mot nytt SSL-kontrakt.

Täby – Djurgården 5-4: Oj, en skräll till. Om än inte lika stor. Täby ledde med 3-1 och 5-2, vilket man lyckades förvalta till en trea. Resultatet innebär att Täby säkrade slutspelsplatsen och det är bara att konstatera att laget gjort en kanonsäsong. Djurgården tappade mark i tabellen och kan glömma fjärdeplatsen.

Huddinge – Endre 3-8: Starkt av Endre att ta en storseger borta mot Huddinge och frågan är om det inte var fjärdeplatsen man säkrade där. Laget har nu fyra poäng att gå på gentemot Iksu och lagen möts i nästa omgång, men sedan har Endre match mot Jönköping hemma i sista omgången. Det bör man reda ut. Jennifer Hellgren och Isabella Ström tvåmålsskyttar idag.

Rönnby – Telge 8-2: Som väntat så blev det en storseger hemma för Rönnby mot Telge. Helt enligt plan, alltså. Det mest anmärkningsvärda var väl att Madelene Backlund ”bara” sköt ett mål.

Jönköping – Karlstad 5-4: Trodde Karlstad skulle lugga poäng mot Jönköping, men hemmalaget fortsätter att spela bra, vann till slut och är nu faktiskt med i slutspelsstriden igen, där man är två pinnar bakom åttondeplacerade Dalen med två matcher kvar att spela. Karlstad är kvar som jumbo.

Uppsala – Kais Mora 0-6: Uppsala fick bara iväg 13 skott mot Kais Mora – och då vinner man inga matcher. Väntad bortaseger för favoriten Kais Mora, och Uppsala får brottas vidare för att nå sista slutspelsplatsen, men schemat är riktigt tufft.

***

Laddning inför superrysaren imorgon.

Bloggade upp lördagen tidigare idag.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB