Startsida / Inlägg

Streckstrider som kan bli ännu tätare

av Jonas Gustavsson

Tre omgångar (typ, tabellen haltar ju) kvar av herrarnas SSL.
Det bästa?
Att båda streckstriderna lever – och säkert kommer att göra det ända in i slutet.
Den här omgången bjuder ju på riktig heta fajter just kring strecken, och det kan ju bli så att lagen kring båda strecken ryms inom en enda poäng när veckomatcherna under tisdagen och onsdagen är spelade.
Vilken rysare.
Slutspelsstrecket:
AIK ställs mot Dalen, två av tre lag som gör upp om de två sista slutspelsplatserna. Visst, både Sirius och Thorengruppen har matematiska chanser att blanda sig i, men då ska mycket gå deras väg. För mycket, känns det som. Sexan Pixbo har åtta poäng ner till nian AIK med nio poäng kvar att spela om – de kommer så klart inte missa slutspelet.
Nej, det blir en kamp mellan Dalen, Helsingborg och AIK.
Tre lag som ryms inom tre poäng.
Tre lag som kan rymmas inom en (!) poäng om AIK vinner mot Dalen och Helsingborg torskar mot Höllviken.
Vilken rysare.
Nedflyttningsstrecket:
Thorengruppen har nu definitivt säkrat sitt kontrakt så nu är det svart på vitt att det handlar om Höllviken, Warberg och Karlstad i botten. Bara en i trion kommer att spela SSL-innebandy även nästa säsong.
Just nu:
Karlstad, 27 poäng, -52.
Warberg, 25 poäng, -34.
Höllviken, 23 poäng, -44.
Ska vi räkna bort Höllviken?
Nej, det tror jag inte. Nu väntar derby mot Helsingborg och man gjorde ett vasst derby senast, där man tappade i slutet vilket gjorde att det bara blev kryss – men nu är man hemma. Förvisso är formen usel, man har bara gjort två mål framåt på två matcher och har bara tagit tre poäng på nio matcher… men derby är derby.
Vinner man mot Helsingborg så är man med i leken igen.
Warberg har match mot rivalen Pixbo – ett Pixbo som bara spelat in tre poäng på fyra matcher och som dippat igen efter en fin period. Warberg har gjort två bra matcher mot Pixbo tidigare under säsongen och kan mycket väl göra det igen.
Karlstad har Storvreta på bortaplan, ett formtoppat Storvreta… så där ska det till något extra för att det ska bli poäng.
Således:
Det är ju inte helt omöjligt att Höllviken tar en trea, Warberg snor två en poäng eller två poäng av Pixbo medan Karlstad torskar mot Storvreta. I det scenariot skulle alla tre bottenlagen rymmas inom en (!) poäng inför de två sista omgångarna.
Vilken rysare.

***

Dags att tippa veckans matcher.

Tisdag:

AIK – Dalen 1: Snacka om viktig match i kampen om de sista slutspelsplatserna, ett race som står mellan Dalen, AIK och Helsingborg. Just nu finns lagen inom tre poängs marginal – men skulle AIK vinna den här matchen så är alla lag istället inom en (!) poängs marginal (i alla fall fram till onsdagen då Helsingborg spelar sin match). Hur det går? Svårt. Senast Dalen var på besök i Solnahallen så vann Umeålaget med hela 7-1 – men det var innan AIK växlade upp, och det lär bli jämnare nu. AIK brukar vara bra hemma även om man torskat de två senaste hemmamatcherna – så jag lutar mot en etta.

Onsdag:

Storvreta – Karlstad 1: Storvreta är i riktigt, riktigt bra form just nu och har radat upp sju raka trepoängare där man bland annat slagit tillbaka Falun två gånger om. Det är inget snack om att Uppsalagänget lyft sedan Joel Kanebjörk gjorde sitt intåg i truppen. Jag tror inte sviten bryts mot Karlstad heller, även om värmlänningarna ryckt upp sig under Alexander Bugarskis ledning. Solid etta.

Linköping – Mullsjö 1: Så var det dags för möte mellan två av de lagen som haft stabilast form sett över en längre tidsperiod. Både Linköping och Mullsjö har väldigt få nollpoängare på sistone (Linköping har poäng i elva av de tretton senaste där alla elva är segrar, Mullsjö har poäng i 22 av de 24 senaste). Senast lagen möttes så vann Mullsjö med 6-2 – men den här gången tror jag östgötarna vinner. Varför? Magkänsla.

Thorengruppen – Falun 2: Falun är inte i någon toppform. Kryss mot Karlstad, tappad ledning och förlust mot Storvreta och senast övertidsförlust mot Sirius. Det finns mycket mer att kräma ur så klart. Thorengruppen har säkrat sin SSL-status men har väldigt få chanser att nå slutspel, så det lär inte vimla av motivation hos Umeågänget. Tror på en ganska klar tvåa – och äntligen målrekord för Alexander Galante Carlström…?

Pixbo – Warberg X: Sett till avslutningsschemat så är det här Warbergs klart bästa poängchans på förhand – och en match som man kanske måste ta poäng i för att det ska bli spel i SSL nästa säsong. Jag tror man har en kanonchans att göra det också. Pixbo har bara spelat in tre poäng på fyra matcher och svajar i Martin Östholms frånvaro – medan Warberg spelar på kniven på strupen. Dunkar in ett kryss.

Höllviken – Helsingborg 2: Säsongens sista derby i Skåne – och måstematch för Höllviken. Chansen kan leva vidare oavsett, men jag tror att Höllviken måste ta en trea här för att ha en chans på fortsatt spel i SSL, för det känns osannolikt att man ska lugga både Pixbo och Växjö i slutomgångarna. Jag har dock svårt att se Höllviken ta det här. Helsingborg har fått luft under vingarna sedan Magnus Anderberg kom in och har två raka segrar. Visst, det blev kryss i derbyt som spelades nyligen, men jag tror Helsingborg tar detta. Men visst… derby är derby.

***

Mycket som ska avgöras nu!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB