Startsida / Inlägg

Visst är det en försmak på kvarten…?

av Jonas Gustavsson

Sista omgången.
Då bjuds vi också på en försmak på en av kvartsfinalerna – för visst blir det Pixbo och Endre som ställs mot varandra i en av kvartsfinalerna?
Det står redan klart att Pixbo blir fyra i tabellen och således inte får förmånen att välja motståndare, och jag tror ingen annan – Iksu, Kais Mora, Täby – är intresserade av att välja gotländskorna, varken av sportsliga eller logistiska skäl.
I min bok talar väldigt mycket för en kvart mellan Pixbo och Endre alltså.
Om det blir det scenariot så blir det en kanonkvart.
Lagen möttes i semi ifjol och då vann Pixbo med 3-0 i matcher – men det har flutit mycket vatten under broarna sedan dess. Båda lagen har tappat sina främsta spetsar (Julia Larsson, Sara Helin i Pixbo, Corin Rüttimann, Anna Jakobsson i Endre) så det blir verkligen en kamp mellan två l-a-g.
Men hur kommer det väljas i övrigt då?
Ja, sista slutspelslaget är ju inte helt klart, även om det lutar åt Malmö. Uppsala har fortfarande en liten chans att knipa sista biljetten.
Jag tror så här:
Iksu är klar etta och väljer först. Går Uppsala till slutspel så tar man Uppsala, det är jag ganska säker på. Går inte Uppsala till slutspel handlar det om Malmö, Karlstad eller Rönnby – där jag tror att Malmö faller bort på grund av avståndet, och att man istället väljer Karlstad.
Kais Mora och Täby slåss om andraplatsen.
Blir Kais Mora tvåa, vilket mycket talar för, så tror jag man plockar Karlstad i första hand och Rönnby i andra hand.
Blir Täby tvåa tar man Malmö i första hand, Karlstad i andra hand och Rönnby i tredje hand.
Det är min känsla i alla fall, baserat på en kombination av sportslig utmaning och gynnsam geografi.
Jag tror ju att Malmö fixar sista slutspelsbiljetten och att Kais Mora blir tvåa – och tror jag kvartarna blir enligt följande:
Iksu – Karlstad
Kais Mora – Rönnby
Täby – Malmö
Pixbo – Endre
Då är det svart på vitt:
Pixbo mot Endre är den klart mest intressanta och mest ovissa serien.
För Iksu, Kais Mora och Täby är nämligen tokfavoriter i de andra serierna som riskerar att bli ganska ensidiga – för även om Karlstad, Rönnby och Malmö visat att de kan skrälla mot topplagen en bra dag så känns det långt borta att de ska kunna skrälla över en femmatchersserie.

***

Tippning av sista omgången:

Pixbo – Endre 1: Wow, är detta en försmak på det kvartsfinalmöte som väntar? Väldigt mycket talar för det. Det ger så klart den här matchen en extra krydda – och det ska bli intressant att se om lagen väljer att gå för fullt för att skapa respekt och en bra känsla inför slutspelet, eller om man väljer att mörka formen. Öppen match men tippar etta.

Malmö – Iksu 2: Malmö går för slutspel och har just nu tre poäng och nio plusmål att gå på gentemot jagande Uppsala. Det bör man klara. Det lär knappast bli vinst mot dominanta Iksu, utan i första hand handlar det om att hålla ner siffrorna för att inte riskera att hamna i ett målskillnadsdrama.

Kais Mora – Kalmarsund 1: Möjligheterna för att Kalmarsund, där tränaren Christoffer Suominen redan meddelat att han inte fortsätter över nästa säsong, ska ta en seger den här säsongen är minimala för det här är sista chansen, och att då ställas mot ett vasst Kais Mora som jagar andraplatsen är naturligtvis en av de tuffaste uppgifterna i serien. Lär bli en gjuten etta.

Karlstad – Warberg 1: Karlstad kan alltjämt bli sexa i tabellen, men placeringen är av akademiskt intresse eftersom man kommer bli valda i kvarten oavsett. Men värmländskorna vill nog komma in med en bra känsla i slutspelet – och jag tror också att man slår tillbaka ett Warberg som inte har något att spela för.

Uppsala – Täby 1: Två lag med mycket att spela för, Uppsala för att ta sig till slutspel, Täby för att bli serietvåa och därmed få chansen till ett tidigare slutspelsval samt få hemmafördel i en eventuell semifinal. Täby är favoriter och det bättre laget, men jag tror att Uppsala kan skrälla här och ta en trea. Men… jag tror inte man orkar hämta in målskillnaden gentemot Malmö, och därmed blir det inget slutspel.

Dalen – Rönnby 1: Två lag utan speciellt mycket att spela för. Speciellt inte Dalen som avslutar säsongen med den här fajten. Rönnby har slutspel att vänta och vill säkert hitta formen, men jag tror inte motivationen räcker för att rubba Dalen som kan spela avslappnat och vill avsluta snyggt hemma.

Tyresö-Trollbäcken – Linköping 1: En match med noll värde för båda lagen, då TT kommer åka ur och Linköping redan säkrat kontraktet. Vi får se om östgötskorna kommer med bästa laget, men oavsett så brukar hemmalaget vara mer motiverat i sådana här betydelselösa matcher, och därför skickar jag in en etta.

***

Slutspelsbubblan är här!

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB