Rent inramningsmässigt kunde inte SSL önskat sig en bättre match än det pånyttfödda rivalmötet mellan bittra kombattanterna Mullsjö och Jönköping.
Spelmässigt blev det också en ganska trevlig historia.
JIK-supportrar höll upp en banderoll med texten: ”Storebror är tillbaka i SSL för att stanna”.
Så kan det absolut vara, men den där banderollen åkte ner efter ett tag, och det hade med det som hände på planen att göra.
Eller ja, kanske rättare sagt med det som det stod på resultattavlan.
För JIK gjorde en pigg spelmässig insats, men ändå var det Mullsjö – som nu, och sedan en tid tillbaka, är storebror – som gjorde målen.
Vi kan kalla det spetskompetens.
Ett piggt JIK skrapade fram några chanser direkt och smekte virket, men det var Mullsjö som sköt första målet – och det liksom satte tonen. Kanske, kanske hade vi fått se något annat om JIK fått in någon inledningsboll och fått lite luft under vingarna. Ett kanske med stort K, alltså.
För någonstans var Mullsjö ändå mer gedigna.
Mer SSL:iga.
Mullsjö visste hur man tar tillvara på chanser.
JIK visste det inte.
Västgötarna ryckte ifrån till 3-0 redan i första perioden, hade 5-0 bara några minuter in i andra och seglade sedan ifrån till 7-1.
JIK malde på, sprattlade till i sista, putsade siffrorna, men var egentligen aldrig nära att störa hemmalaget.
Det ska man inte vara heller när man läser igenom laguppställningarna. Då ska det vara klasskillnad. Betydligt större än vi såg nu.
Tillbaka till påståendet:
”Storebror är tillbaka i SSL för att stanna”.

Är JIK verkligen det?
Nja.
Jag vet inte.
Klubben ringde – så klart – till Daniel Calebsson i våras och försökte locka hem honom, men fick ett nej. Han hade kunnat bli den där ledaren, navet och rutinerade kuggen som hade kunnat göra underverk med en förhållandevis ung trupp, men nu blev det aldrig så och JIK står istället där med David Östergren – en lirare som absolut inte ska förringas, men som får svårt att bli den där rutinerade ledaren som JIK hade behövt.
Premiären visade ljusglimtar.
Men det här var ingen match som pekade ut riktningen.
Det var en premiär.
Det räcker så.
Till slut:
Premiären var en fest, både innanför och utanför sargen.
Nu rullar bollen.

***

Damerna ikväll då:

Iksu – Karlstad 4-5: Wow, starkt av Karlstad så klart. Speciellt eftersom Iksu sprang ifrån till 3-0 i första perioden, men sedan vände värmländskorna på steken. Vi ska inte ta något ifrån Karlstad, men Iksus säsongsstart har knappast sprakat hittills – och just nu är man långt ifrån fjolårets segermaskin. Nåväl, Karlstad visar att man blir att räkna med den här säsongen.

Jönköping – Endre 3-4: Jo, vi kan väl redan nu slå fast – om någon tvivlade – att JIK håller en helt annan klass än senast man var uppe i SSL. Laget hade 3-3 mot Endre i sista perioden innan fixstjärnan Sara Steen klev fram och sköt hem segern till gotländskorna. Just den där spetskompetensen saknar hemmalaget. Endre har således inlett säsongen med dubbla bortasegrar.

Kais Mora – Dalen 6-2: Välkommen tillbaka, Anna Wijk. Efter två missade matcher var superstjärnan tillbaka och det dröjde inte ens fem minuter innan hon letade sig in i poängprotokollet via en assist – och till slut blev det hela fem poäng när Kais Mora tog en solid seger mot ett väl kämpande Dalen, men där skillnaden ändå var tämligen klar.

Malmö – Warberg 7-4: Så har poängmaskinen börjat leverera. Ellen Rasmussen var inblandad i fyra kassar – två mål, två assist – i Malmös seger mot Warberg. Halländskorna hängde med målmässigt hela matchen, men orkade inte svara på Rasmussens 6-4-mål med knappa tre minuter kvar att spela. Noterbart är att matchen bjöd på hela fyra (!) tvåmålsskyttar.

Pixbo – Linköping 7-4: Pixbo avgör under andra halvan – har ni hört den förr? Det stod 3-3 efter en period, men sedan plockade Pixbo hem resten av matchen med 4-1 efter bland annat en 3-0-vinst i den andra perioden. Lagets styrka är onekligen backsidan – och det var också Stephanie Boberg som ledde vägen med totalt fyra poäng (två mål, två assist).

Telge – Rönnby 1-2: Målsnålt. Betydligt mer målsnålt än förväntat. Megatalangen Izabell Rydell (har hon valt innebandyn framför fotbollen ännu…?) satte 1-1 bollen för Rönnby innan backen Karin Nygren avgjorde i sista.

Täby – Sirius 8-1: Oj, inget snack om saken. Täby hade sprungit iväg till 5-0 redan efter drygt elva minuter och även om innebandy är innebandy så blev resten en transportsträcka. Tyresö Trollbäcken-värvningen Linnea Wiregård, som fått chansen i förstafemman, har sannerligen fått en kanonstart i sin nya klubb och blev tvåmålsskytt igen, precis som i premiären.