Startsida / Inlägg

Det här blir en prövning, AIK

av Jonas Gustavsson

Jag har varit instängd i en hockeybunker hela kvällen och har inte mer kött på benen gällande Dalen mot AIK än resultatet – men för att ändå binda ihop den här SSL-omgången så känns det väl ändå som att resultatet skvallrar om en hel del.
Framförallt:
Det här blir en prövning, AIK.
AIK ledde med 3-0 mot Dalen, lyckades sno tillbaka ledningen till 4-3 efter att Dalen kommit ikapp, och släppte sedan in 4-4 med bara sju sekunder kvar.
Sedan roffade Dalen åt sig extrapinnen via straffar, där specielle straffskytten Fredrik Edholm avgjorde för Umeågänget.
Snacka om mentalt knäckande för AIK att släppa den där 4-4-bollen i slutet, laget som verkligen är i skriande behov av poäng i en bottenstrid där man allt mer dras ner i streckkampen.
Laget har åkt på flera smällar i höst.
För ett par matcher sedan så ledde man med 3-0 mot Pixbo, men tappade och torskade.
Man har fyra raka förluster.
På åtta hemmamatcher så har man tagit en trea, en tvåa och har sex nollpoängare – så inte ens på hemmaplan, på unika hemmagolvet i Solnahallen, är man en faktor så här långt in på säsongen och det om något måste vara oroande för Magnus ”Binge” Jäderlunds manskap.
Det mest glädjande är kanske ändå att man vunnit några av de matcherna som man måste vinna den här säsongen.
De fyra vinsterna man har kasserat in har kommit mot Thorengruppen, Sirius, Höllviken och Helsingborg, där de tre förstnämnda är konkurrenter i botten, och AIK lär ju behöva hålla minst ett av de där lagen bakom sig om man ska förnya sitt SSL-avtal.
Försvarsspelet, sett till insläppta mål, har blivit bättre senaste tiden. På de sju senaste matcherna har man bara släppt fler än sex mål en gång. På de sju första matcherna släppte man mer än sex mål sex gånger.
Där går det åt rätt håll.
Sedan behövs mål framåt också.
Spetsarna måste kliva fram.
Patrik Hagberg har gjort alldeles för lite mål, Hampus Pettersson har inte blivit den poängspelare man hoppats på, Axel Larson har inte fått poängutväxling, Kevin Haglund saknas… ja, det är Oskar Hagberg och Andreas Stefansson som är kontinuerliga i poängprotokollet.
Det räcker dock inte.
Jag har sagt det innan och säger det igen:
Det blir en kamp för överlevnad för AIK i år.

***

Nicklas Johansson har fått gå från Sirius, läste jag nyss.
Hörde också att han jobbat 100 % vid sidan om tränarjobbet – och det är ju inte hållbart att kunna göra något vettigt med de förutsättningarna.
Nygamle David Ahlmark tar över.
Jag hoppas verkligen han får bättre förutsättningar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB