Spelarnas rutiner inför match

Jag har stått utanför Tre Kronors omklädningsrum inför samtliga matcher i VM. Och varje gång märker jag nya rutiner som spelarna har innan nedsläpp.

Det är allt från tacklingar till hälsningar och spelare som tänker på vänner som har gått bort. Oavsett kommer det se likadant ut ikväll, när laget laddar för nedsläpp i guldmatchen mot Schweiz.

Mikas uppladdning: Skapar musik

Mellan dagar kopplar Mika Zibanejad av med att skapa sin egen musik.
Under fredagen fick jag se hur det kan se ut när han jobbar, och fick dessutom ett smakprov på hans senaste låt.

Mitt under inslaget ringer Mats Zuccarello också, den norska lagkamraten i New York Rangers. Om det blev ett norskt lykke til? Kolla video, så får ni se!

Här väljs straffskyttarna

I fjol vann Tre Kronor guld efter en straffrysare i finalen mot Kanada. Det kan bli liknande scener i år – och då gäller det att vara redo.
Jag myggade upp assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv under fredagens träning, där han pratade med några spelare hur de såg på att kliva fram vid ett eventuellt straffavgörande i semifinalen.

Vem där?

I spelet Vem där gäller det att ta reda på vem som döljer sig på motspelarens kort genom att ställa ”ja” och ”nej”  frågor!

Ja, så står det i spelförklaringen för klassiska sällskapsspelet Vem där? Men det ska visa sig vara enklare sagt än gjort. Jag tog nämligen fram en Tre Kronor-variant och lät Mika Zibanejad och Lias Andersson spela mot varandra.

Och som vanligt när det kommer till sällskapsspel kom vinnarskallarna fram…

No more pain!

Alla som spelat hockey vet att det kan vara en mardröm för fötterna att köra in nya skridskor.
Men tack vare ny teknik med 3D-skanner som scannar av fötterna kan det snart vara ett minne blott. I alla fall för proffsen som får formgjutna skridskor.

Jag hängde på när några av spelarna i tre kronor testade nya tekniken här i Köpenhamn, ett inslag som flöt på tills John Klingberg klev in i bild… ^^

Sida 1 av 6
Senaste inläggen