Startsida / Inlägg

Sötsakslaget är spikat!

av Johan Gunnarsson, Aftonbladet

Nya Svenska Konditorlandslaget uttaget

Uttagningarna till det Svenska Konditorlandslaget är över. Laget är nu fulltaligt och de tre nya medlemmarna som är klara för att tillsammans kämpa mot Coupe du Monde de la Pâtisserie, VM för konditorer i Lyon 2017, är Maria Grave, Helena Henriksson och Lina Östberg.

Rekryteringen av nya landslagsmedlemmar har pågått sedan den välförtjänta sjätteplatsen i konditor-VM i Lyon i januari i år. Intresset från branschen har varit stort och efter både praktiska och teoretiska uttagningar är det nu klart vilka konditorer som sluter upp med de tidigare medlemmarna Ronny Latva, RC Chocolat och Fredrik Borgskog, Clarion Hotel Post:

Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk i Mölndal
Helena Henriksson, PM & Vänner i Växjö
Lina Östberg, Dessert & Choklad i Stockholm

De tre konditorelever som är uttagna att också ingå i laget är Isabella Westergren, Chokladfabriken i Stockholm, Sara Edholm, Gateau i Stockholm och Johnny Gudinge, Dessert & Choklad i Stockholm.

Laget baseras på den svenska lagkulturen och i kombination med yrkesskicklighet och konstnärligt skapande, ska de bidra till göra desserten till måltidens självklara höjdpunkt. Det praktiska arbetet och träningen utgår från lagets anläggning på Chokladfabriken på Södermalm i Stockholm.

– Vi har nu ett starkt lag med kompetenser och förmågor som kompletterar varandra, de bästa förutsättningarna inte bara för att vinna tävlingar men också för att sprida kunskap och kännedom om yrkeshantverket och den höga kvaliteten på den svenska konditorbranschen, säger Peter Jelksäter, projektledare för Konditorlandslaget.

Laget samlas en gång i månaden för träning och första tävlingen är Nordic Pastry Cup 10 oktober på Stockholmsmässan. Därefter tävlar laget i Coupe De Monde Europe i Geneve 2016 och slutligen Coupe de Monde i Lyon 2017. Lagledartrion Tony Olsson, Martin Isaksson och Peter Jelksäter har tillsammans stor erfarenhet från tävlingssammanhang och möjligheter att skapa förutsättningar för fortsatta framgångar med nya lagmedlemmar.

 

Följ laget

https://www.facebook.com/SvenskaKonditorlandslaget

twitter.com/konditorlandslaget

 

Ytterligare information (internationell titelbenämning inom parentes)

Tony Olsson, lagledare (President), tony@konditorlandslaget.se

Martin Isaksson, coach (Team Manager), martin@konditorlandslaget.se

Peter Jelksäter, projektledare (Promotion Manager) peter@konditorlandslaget.se

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB