Startsida / Inlägg

Flirten och dramat i vardagen gör allt lite vackrare

av Jennifer Wegerup

Kristina, perdonami!

Förlåt mig att jag inte skrivit på så länge. Men du, om någon vet hur det är, när livet och jobbet kräver för mycket  för att man ska ha tid med något annat.

Dagarna i Kanada blev dubbelt hektiska eftersom jag som grädde på VM-moset fick ägna mig åt Zlatan-Milan-karusellen. När det var natt i Kanada ringde telefonen från Italien och Paris, om senaste vändan i Ibra-cirkusen. Och när solen steg upp över Winnipeg och Edmonton fick jag göra likadant, trött eller ej, och ge mig in i VM-jobbet. Var står vi då nu? Om Zlatan vet vi ännu inget. Sommaren må vara kort, som Ledin sjunger, men tillräckligt lång för att allt ska kunna hända på transfermarknaden ännu. Det senaste som rapporteras från Italien är, som du kanske sett, att Roma faktiskt (du minns vad jag skrev i december, min önskan, som du krönikerade om) suktar efter Zlatan. Sabatini ska ha pratat med Raiola…Och Milan har samtidigt inte gett upp kampen. Den som lever får se.

VM är lättare att sammanfatta, allt är över, smärtsamt kort, som fruktat. Jag tippade att Sverige skulle åka ur redan i gruppspelet och det var nära att det blev så. Istället blev man utspelade mot Tyskland och fick flyga hem just som fotbollsfesten tog fart på allvar. Jag skrev en krönika om det som givit stor respons, inte minst från många inom svensk fotboll.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wegerup/article21015152.ab

Samma dag som jag lämnade Kanada gick kortegen, till den dödade polisen Daniel Woodall, genom Edmonton. Jag hörde säckpiporna gråta över honom och såg folket längs gatorna. Det blev till den där här nyhetskolumnen, om att uppskatta de som riskerar livet i arbetet, för att skydda oss och vår trygghet:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article20996254.ab

Jag landade jetleggad och rätt slut i ett kallt men vackert Sverige, för midsommar med dem jag gillar allra bäst, på västkusten. Blev det någon midsommar i Rom? Såg att Svenska kyrkan hade firande vid Lukasgården.

Knappt hann man hämta andan några dagar innan det så var dags för U21, Sverige-Portugal 1-1 och ett nytt biscotto-drama i Italien. Har du följt de upprörda känslor på nära håll? Sturaro som kallade svenskarna ”hundar” och Gazzettan som skrev att Sverige är ”de uppgjorda matchernas mästare”. Jag har varit hjälplöst förälskad i Italien sen första mötet för 25 år sen. Mannen i mitt liv är italienare, liksom många av mina bästa vänner och kollegor. Men från det till dåliga förlorare…

Mycket handlar ju om vilken verklighet man kommer ifrån, genom sig själv känner man andra. Eller vad säger du? Här är min krönika kring den senaste svårsmälta biscotton:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wegerup/article21021334.ab

Roligast var min vän i Rom, när vi pratade om Sturaros citat ”Hundarna festar på lejonens kadaver. Men lejonen förbli lejon och hundarna förblir hundar”. Torr kommentar: ”Fantastiskt, undrar om Sturaro läst ens två böcker i sitt liv och var han plockat upp det citatet…”.

Ska väl tilläggas att vännen inte är Juventino…Hur som helst så älskar jag den inneboende dramatik som finns närvarande över allt i Italien. Vare sig det handlar om flirtande byggjobbare en tidig morgon på väg till tv-kontoret, på någon gata i Rom eller den här oförmågan att tro på att saker är vad de är. Allt kan hända, i varje ögonblick, ingen linje är rät, ingen färg oblandad. Det gör livet lite mer komplicerat, men också rikare, mindre förutsägbart.

Kristina, här är himlen fläckvis blå, jag är tillbaka i Stockholm efter tre veckor på resande fot och skriver morgondagens nyhetskolumn. Om en knapp vecka ses vi, jag längtar så! Du fick mig att skratta högt när jag läste om ditt äventyr med ostronen, barägaren och din väninna, älskar hur du tar mig och läsarna i hand och tar oss med dig, till din värld.

När vi ses ska vi skåla i ett gott vin som du valt och äta och prata i timmar, om allt det stora och det lilla, medan solen brinner ut och stjärnorna tänds över vårt Rom.

Ti abbraccio forte, forte,

Jennifer

IMG_5804

 

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB