Startsida / Inlägg

Because we’re worth it

av Jennifer Wegerup

Bella Kristina,

så glad jag blev, mitt i min stora sorg, att läsa din senaste hälsning. Kvinnor som vinner. Både du och tennisdrottningarna.

Jag ligger på sängen här i ett drypande varmt Rom och skriver efter en lång arbetsdag. Artikel, krönika och tv-inslag, inför Roma-Barcelona har producerats och levererats. För några timmar sen satt jag på Olympiastadion och såg Leo Messi och de andra stjärnorna från Barca-galaxen träna. Det vill säga, lattja lite i väntan på att vi i pressuppbådet skulle få våra 15 minuter och att de sen kunde börja träna på riktigt.

Vad säger du som romanista, vad vågar du tro och hoppas på? Stormötet med Bayern München i fjol slutade ju i sju svåra sorger, så att säga. Men jag tror att Roma vuxit sen dess, lärt läxan.

Nu zappar jag mellan PSG-MFF och Juventus möte med Manchester City och ser fram emot middagen med färska porcini-svampar och annat gott som väntar på mig. Utan att jag behövt lyfta ett finger. Because I’m worth it, så som vi hårt arbetande kvinnor är.

Vad övrigt? Jag drack ett och ett halvt glas vin till lunch på vårt tv-kontor vilket straffat sig hela dagen i gruvlig sömnighet. Det är helt enkelt så, inser jag mer och mer, att ska man leva latinskt måste man göra det fullt ut. Vin till pastan innebär obligatorisk siesta. Det var först när jag kom till Olimpico som jag piggnade till igen. Det är väl bara att inse att man börjar bli en signora, jag flyger lägre än för några år sen, helt enkelt.

Mellan matchzappandet fastnar tv-bilderna på människor på flykt, kaos, taggtrådsstängsel, murar och en känsla av vanmakt, på flera plan. Kanske ska man inte svepa förbi detta svåra med några ord, i en blogg. Fast det är ju samtidigt just så livet är: allt det där svåra och ändå ser vi våra fotbollsmatcher och lagar våra middagar. Livet fortsätter. Nel bene, nel male. På gott och ont.

I morgon ses vi bellissima du,

utanför mitt fönster hörs körsång, det är så vackert, försöker se var den kommer ifrån men lyckas inte, men den fyller hela gatan och kvällen med sin skönhet,

Jenny

IMG_8367

Dagen började bra. Obs, bara en cornetto är min! Måste påpeka detta, känner jag.

IMG_8382

Vem vinner, Roma eller Barcelona? Vad ska man tippa?

IMG_8385

 

Redo för Sportbladets nya live-satsning. I morgon rapporterar vi direkt inför matchen. Roma-Barcelona, CL är i gång igen och det är bara att säga buon appetito, enjoy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB