Startsida / Inlägg

Himlens efterrätt

av Maria
kockeniklackar kockeniklackar DSC_0613 nyttig efterrätt

nyttig efterrätt Pintrest har levererat igen, en bild som gav mig tusen fantastisk smaker. Efter att ha dreglat länge bestämde jag mig för att prova på en liknade efterrätt. Jag mixade ihop lite eget och resultat blev precis som bilden – genialisk. Hyfsat nyttigt och riktigt gott, hoppas ni smakar!

Du behöver: 

100 g mörk choklad (ekologisk)

1 krm vaniljpulver

Några droppar mint

Cashewnötter

Pistage

Tranbär

Olika russinsorter

 

Gör så här: 

Smält chokladen i mikron, tillsätt vaniljpulvret och mintdropparna. Blanda.

Häll ut smälta chokladen med en sked öven folieform. En sked per rund form räcker (den formar runt av sig själv).

Häll över nötter, tranbär och russin.

In i kylen i ca 10 minter och dags att servera.

Varning, de smälter ganska snabbt i sommarsolen

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB