Startsida / Inlägg

Analys, betyg och kommentarer

av Robbie Lauler

Blev en del förändringar i laget eftersom Fredriksson (C+) lämnade sent återbud och Niklasson (GP) dök upp.

Vi spelade cynisk grisfotboll, lågt och kompakt framför Flinck i målet med blixtsnabba (nåja) omställningar. Det gav 3-1.

– Lite som en fiskhåv, kommenterar förbundskapten Sillen som efter en tung period nu kan sola sig i glansen av sina tre senaste resultat – en oavgjord och två segrar.

Danskjävlarna hade en bra period i början av andra när de kvitterade men vi grävde oss in i matchen igen. Här ser ni hur Ekwall och jag bygger upp ett av många giftiga anfall…

Laul.JPG

…fotograf: Daniel Granqvist.

BETYGEN

Johan Flinck (Aftonbladet) ++ Svarade för ett par halvräddningar men också ute och cyklade vid ett par danska inlägg.

Mats ”Mulle” Olsson (Offensiv media) ++ En av svensk journalistlandslagshistorias bästa mittbackar var utflyttad på högerbacken. En svår uppgift som ”Mulle” löste.

Robert Tennisberg (Radiosporten) +++ Det Tennisberg missade i uppspelen, tog han igen i närkamps- och positionsspelet. En stark insats defensivt.

Ulf Niklasson (GP) ++++ Backlinjens gigant. Förlorade knappt en duell och bröt ofta bollarna med en perfekt passning framåt. En svensk hjälte.

Emil Karlsson (Aftonbladet) +++ Avsevärd uppryckning jämfört med fiaskoinsatsen mot Finland. Inblandad i två mål framåt men behöver jobba med inläggen.

Jakob Edling (TT) ++ Kreativ högerytter som fick anpassa sig till Hodgson-taktiken med ett uppoffrande defensivt arbete.

Robert Laul (K) (Aftonbladet) +++ Fick ta stort defensivt ansvar mot de på mitten numerärt överlägsna danskarna (så kändes det i alla fall). Kom inte med i offensiven som han önskade.

Christoffer Glader (Aftonbladet) ++++ Lungorna på mittfältet. Ena stunden brytning i eget straffområde, i nästa uppe och tog avslut. Gjorde det viktiga 1-0-målet.

Patrick Ekwall (TV4) ++ Klok och bolltrygg, vågade hålla i så laget kunde vila. Men hann sällan upp till motståndarnas straffområde.

Kalle Karlsson (Expressen) ++++ Debut som nummer tio i vårt 4-5-1, alltid spelbar och vårdad. Alltför sällan med boll i mållägen, men en gång räckte – då sköt Kalle 2-1-målet.

Alexander Rikner (TT) +++ Otacksam uppgift ensam på topp men Rikner rev och slet och fick till slut lön för mödan när han forcerade in 3-1 på en kontring.

INHOPPARE

Jacob Sillén (TT) +++

Niklas Holmgren (C+) ++

Staffan Stjernholm (SvFF) +++

Joakim Ulfvebrand (Länstidngen) ++

ÖVRIGT

Danmark +++ Vältränade, smala och bollskickliga. Det hade danskjävlarna inte mycket för.

Domaren +++ Nära fyra plus men viftade lite för ofta med det gula kortet.

Publik: 24.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB