Startsida / Inlägg

En första rapport från Zagreb

av Robbie Lauler

Det är inte varje dag man ställer klockan på 03.15 men så var det i dag. Upp i vargtimmen för flyg via Wien till Zagreb där landslaget samlats för match mot Kroatien på onsdag.

En presskonferens med Erik Hamrén och ett köttfat modell större på Ivan Turinas favoritställe senare…

 bild.jpg

…var vi redo för John Guidettis första träning med A-landslaget.

På PK:n pratade Hamrén om att det blivit lite upphaussat kring den unge anfallaren:
– Jag kan inte påverka vad som är i media så det lägger jag lite energi på. Jag kan ibland tycka att de lägger för stor press på en 19-åring som inte gjort en A-landskamp. Han får en grym press på sig, men jag kan inte påverka det, sa Hamrén.

…jag håller inte riktigt med, snarare är det folk runtomkring, i kommentarsfält och sociala medier, som haussat Guidetti. Vi som rapporterar om Blågult har gjort vårt för att balansera bilden.

Fast när han anlände till Maksimir-stadion flockades vi förstås runt honom och det var så trångt att jag hörde knappt vad han sa. Får lyssna igenom inspelningen.

Efter Sebastian Larssons utspel att han inte vill spela högerback hade Hamrén svängt en aning och pratade nu om att Andreas Granqvist ska testas i stället. Fast Hamrén la senare till att det är Larsson, Granqvist och Oscar Wendt som är alternativen till Mikael Lustig. Granqvist låter mer sugen på positionen, kan det bli hans väg in i EM-startelvan? Nja, inget ont om ”Granen” men någon högerback är han ändå inte.

När träningen väl drog i gång och spelarna skulle gå ihop två och två körde Guidetti ihop med Wendt, och när det blev spel på fyra småmål placerades Zlatan Ibrahimovic och Guidetti i samma lag.

Guidetti satte ett par snabba i fyrmålsspelet, annars märkte jag inte så mycket av honom. Det var heller inte den sortens träning. Men ingen tvekan om att han hänger med bra på den här nivån, det visade han inte minst med kloka djupledslöpningar när det blev spel på större ytor.

…i den sista avslutningsövningen bjöd Guidetti på en delikatess. Marcus Allbäck slängde en boll mot honom i luften, John bröstade ner den och sköt på helvolley i en båge över Johan Wiland i trakterna av bortre krysset. Han såg hyfsat nöjd ut efteråt.

Hetast på träningen annars? Jonas Olsson som glänste med ett par avancerade brytningar. Men det var Daniel Majstorovic som spelade ihop med Olof Mellberg

Efter morgondagens träning vet vi mer om startelvan.

En värmande vårsol mötte oss i Zagreb men nu på kvällen är det svensk iskyla här också.

Vi fick aldrig tag på taxi efter träningen, till slut hoppade vi på en spårvagn som tog oss hem till slut efter en färd genom halve stan.

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB