Startsida / Inlägg

Bästa arenan: Swedbank Stadion

av Robbie Lauler

Det är på tapeten med arenor, eller framför allt arenanamn med anledning av att nya nationalarenan ska kallas Friends Arena.

Jag har svårt att förstå upprördheten. Är det så mycket sämre än Swedbank Arena? Guldfågeln Arena? Läkerol Arena?

Det arenanamn jag haft problem med är Gamla Ullevi, där en professor hyrdes in för konsultarvode för att komma fram till att den nya stadion skulle heta samma som den gamla, fast Nya Ullevi redan fanns i stan… Nåväl, över tid blir det säkert bra men jag säger fortfarande nya gamla Ullevi om den nya arenan…det är lite krångligt.

I alla fall, i dagens papper listar vi allsvenskans bästa arena och den finns enligt juryn i Malmö – Swedbank Stadion.

bild.JPG

…så här gick snacket i juryn:

Kaninen”Jag skickar här ett förslag, det bygger på en genomgång där jag sett till: standard, stämning, service och plan. Det man måste ta ställning till omgående är ju hur mycket planen ska påverka betyget – det är ju meningslöst med en bra arena med kass plan, samtidigt får man ta ställning till om konstgräs per automatik innebär ett minus….”.

Fitness: ”1) Swedbank Stadion. Men minus för priset att bygga den, kostar MFF 60 mkr om året. 2) Gamla Ullevi. Plus för läget, fem minuter från Avenyn. 3) Borås Arena. Men håller inte med om att det är en stilfull byggnad. Ser ut som en skokartong”.

EP-Månsson: ”Råsunda bör få ett plus för sin historia. VM-finalarena smäller högt”.

Lego: ”Stockholms Stadion hade OS 1912. Och ryttar-OS 1956. Glöm inte det”.

EP-Månsson: ”Råsunda kan få minus för att det luktar piss lite överallt och att Bosse Hansson alltid är där, men plus för de mäktiga, höga, karaktäristiska kortsidorna”.

Niva: ”Nu vet jag inte ifall de har gjort något radikalt med den det senaste året, men senast jag var på Strömvallen hade den typ alla nackdelar jag kan tänka mig med en arena. Min sistaplats”.

Laul: ”Gamla Ullevi är för högt rankad anser jag. Trångt, köer, måste vara en säkerhetsmässig katastrof om någon skulle hända. Olympia skulle jag vilja säga är en av de trevligaste arenorna att besöka, visst den är inte helt tajt men det funkar ändå. Allt som är charmigt och vackert med Stockholm Stadion är ju negativt ur besökssynpunkt. Inte heller att det spelades en VM-final 1958 på Råsunda, det är snarare minus att de här arenorna ser likadana ut nu som då. Sammanfattningsvis skulle jag skicka upp Olympia och skicka ner Stockholm Stadion, den är ju för övrigt inte ens godkänd att spela fotboll på om två år vilket måste vara ett fett minus även om det nu hölls något OS där 1912. Och Råsunda ska rivas om ett år. Behrn Arena är inte alls dum och kan få klättra lite. Och Guldfågeln före Borås Arena”.

Kaninen: ”Jag har bara hört positivt om Kalmars guldägg men det har kommit från Kalmarfolk därför ansåg jag det som färgade påstående. När Laul tycker till är det en annan sak. Vi ska inte köra upp Fågeln på andra plats?”.

Bank: ”När det gäller Stadion är jag helt för nostalgivärdet. Den är vacker, unik och – visst – jävligt otidsenlig. Jag ser hellre fotboll där än på själlösa plastgräspalats i Borås, Örebro och så. Inser att det inte förändrar rankingen, men det är min åsikt”.

Laul: ”Stadion som tia är helt okej. För lång och trogen tjänst, typ. Vi kan ju inflika att om de använder det som museum i stället så kommer i alla fall Simon Bank att lösa årskort”.

Kaninen: ”Alltså kan vi inte ha omröstningar hela året, det är ju kvällens höjdare att följa argumentationen. Tack Simon, du är alltid på min sida. Och jag går med dig på museum”.

Och så vidare…

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB