Startsida / Inlägg

Tio torra skämt från årets upptaktsträff

av Robbie Lauler

Årets allsvenska upptaktsträff var lite snyggare, lite proffsigare och lite mindre pajig än upptaktsträffar brukar vara.
På gott och ont.
Ni får helt enkelt ha överseende med att listan över de tio roligaste händelserna inte är något skrattkalas.
Men så är det ibland, håll till godo:

1. Halmstad BK:s nyförvärv Mohammed Ali Khan fick frågan varför han flyttade hem från Kina, vad som var så dåligt med landet:
– Ja, var ska jag börja?, sa Ali Khan och radade sedan upp ”maten, kulturen, människorna och luften” innan han beskrev oron över att ha ätit hund, samt avslöjade hur han avrådde Blåvitts Lasse Vibe från att flyta dit:
– Annars var det bra, sammanfattade Ali Khan.

2. När Falkenbergs tränare Hasse Eklund tröttnade på frågor om att FFF tippas åka ur allsvenskan hade han ett ess i rockärmen.
– Falkenberg är det enda allsvenska lag som aldrig har åkt ur allsvenskan, sa Eklund och fick tillfälligt tyst på intervjuaren Jonas Dahlqvist.
För det har ju Eklund faktiskt helt rätt i.

3. Värsta grodan stod Gefles tränare Roger Sandberg för. Ja inte för att han sa något dumt alltså utan för att förklara föreningens behov av ny arena.
– Det var en vanlig dag, vi hade tränat, och där hoppade det en groda på golvet i omklädningsrummet. ”Vad fan är det här?”, undrade jag men det var tydligen helt normalt för den perioden. Min kollega Thomas tog grodan i handen, bar ut den och satte den nere vid ån. De är väldiga djurvänner i Gefle, och försöker ta hand om grodorna i omklädningsrummet. Men det säger något om att vi behöver en ny arena, konstaterade Sandberg.

4. Två comebacker är värda att uppmärksamma: Peter Fröjdfeldt som blir ”coach” för proffsdomarna, och Janne Jönsson som tar över som tränare i HBK. Nu har allsvenskan två personer som ger solariumbrännan ett ansikte igen.

5. Svenska cupen-finalen lottades, IFK Göteborg fick hemmaplan, Örebro spelar borta och när ÖSK-tränaren Alexander Axén kom upp på scen för att kommentera detta gick han rakt fram till skålen, tog upp en boll och undrade:
– Har den här legat i frysen eller?

6. Hammarbys Nanne Bergstrand fick en fråga om något fotbollsrelaterat, letade en stund efter svaret innan han konstaterade att han hade betydligt större bekymmer att fundera på i Stockholm. Nämligen att få tag på en parkeringsplats.

7. Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard var ensam om att gå upp på scen i träningskläder varpå intervjuare Dahlqvist undrade:
– Du som brukar vara fåfäng…hur tänkte du här?
Ellegaard hämtade sig aldrig riktigt efter den attacken.

8. Apropå kläder: Falkenbergs Tobias Karlsson hade en väldigt lång tröja och ett par väldigt korta byxor. Oklart varför.

9. När domarna informerade om offsideregeln visades klipp på en sekvens från en Manchester United-match. Bakom oss i salen satt IFK Göteborg-tränaren och Liverpool-supportern Jörgen Lennartsson som väste högt:
– United blir väl fan aldrig avvinkade för offside.
Den här gången hade han rätt, klippet visade hur Man U fick ett regelvidrigt mål godkänt, Lennartsson skakade på huvudet och lutade sig tillbaka igen.

10. Roar Hansen fick frågan vad han hade för bild av Åtvidaberg innan han blev tränare för Åtvidaberg:
– Det där jävla konstgräset, svarade Hansen innan han kom på att det nog var onödigt ärligt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB