Startsida / Inlägg

Stormen före förhandsdagarna

av Robbie Lauler

Det börjar dra ihop sig till avspark i världens hetaste fotbollsliga*, och medan klubbar och föreningar drar ner tempot sista dygnen för att komma i perfekt form till respektive premiärer skruvar vi upp på tv-, radio- och tidningsredaktionerna.

EP-Månsson och jag relanserade folkets podd i veckan – 51 Procent Fotboll – ni hittar den på Itunes och Podcaster och här på sportbladet.se förstås. Vi utser årets värvningar, resonerar kring att 2015 kan bli året då Friends får upprättelse och AIK-fansen börjar trivas bättre där, slår ett slag för Bagdad-Yvonne och dissekerar ett och annat betyg från den allsvenska bibeln. Samt mycket mer förstås under 45 minuter plus en tilläggstid som får det mesta annat i tidsväg att blekna.

I dag skärtorsdag är jag med i P4 Extra för att snacka upp premiären tillsammans med Hammarbysupportern Pernilla Olsson. Ämnena ser väl valda ut, och jag hoppas på god lyssning. Länk kommer vad det lider.

I torsdags höjde jag en lans för att allsvenskan inte bör minskas till tolv lag i SVT Debatt där jag diskuterade mot IFK Göteborgs Mats Gren och Svensk elitfotbolls Lars-Christer Olsson.

I morgon långfredag publiceras den stora granskning om hur allsvenskan blev en konstgräsliga i Sportbladet som jag, Mattias Andersson och Andreas Käck har jobbat med en längre tid. Vågar redan nu utlova intressant läsning där jag bland annat presenterar en snabb och enkel lösning för att vända den pågående utvecklingen.

Senare under fredagen blir det fullt blås för att fylla premiärtidningen, bland annat kommer jag skriva om allsvenskans mörka häst, och på påskafton är jag på plats på Tele 2 Arena för premiären Hammarby-Häcken.

…det bästa med att vara fotbollsjournalist som följer allsvenskan dessa dagar är att du får dubbelt betalt för att slippa fira påsk.

Sedan rullar det vidare i ett bolltempo av den högre skolan:
Söndag är jag på Gamla Ullevi för IFK Göteborg-Åtvidaberg.
Måndag skriver jag Gif Sundsvall-Malmö FF (tyvärr inte på plats då det var snudd på omöjligt att ta sig från Göteborg till Sundsvall på ett vettigt sätt på annandag påsk).
Onsdag besöker jag Borås Arena för Elfsborg-Hammarby.
Torsdag Malmö FF-AIK på Swedbank.
Söndag IFK Göteborg-MFF på Gamla Ullevi innan den intensiva förstaveckan avslutas med Stockholmsderbyt Hammarby-Djurgården på Tele 2.

Det är nära nu.

* Enligt undersökningen Sverige Tycker är allsvenskan den fotbollsliga flest fotbollsintresserade svenskar följer.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB