Startsida / Inlägg

Ett ögonblick, Robert Laul, 39…

av Robbie Lauler

som tillsammans med Sportbladet-kollegorna Johan Flinck och Simon Bank listat Allsvenskans 100 höjdare på 2000-talet.

* Hur kom ni på den här idéen nu?
– Det var faktiskt min vän och kollega Flincks idé från början. Han är ohälsosamt svag för Filip & Fredriks ”100 höjdare”, och vi har tidigare kopierat greppet på landslaget under 2000-talet. Nu tyckte Flinck att det var hög tid att ta sig an allsvenskan enligt samma modell. Egentligen skulle vi väl väntat åtta-nio år, till det allsvenska hundraårsjubileet men vad fan…då uppdaterar vi.     ´

* Har det varit svårt att komma överens?
– Inte speciellt ändå. Vi tycker ganska lika om det mesta som inte rör Göteborg. Då har det varit värre att få Bank & Flinck att få ur sig texterna de tilldelats. Men när jag skrivit 60 av 100 fick de dåligt samvete och började producera. Bank har exempelvis skrivit en episk text om förstaplatsen på listan.

´
* Hur roligt har det varit?
– Fantastiskt kul. Vi har levt med det här i månader, och händelser man glömt poppar upp hela tiden, inte sällan i samband med en kall. Mitt fotbollsintresserade Twitterflöde har också varit till stor hjälp, framför allt när det kom till att minnas fanssånger och banderoller som nästan kunnat bli en egen 100-lista.
           ´
* Plats 100 publiceras på sportbladet.se måndag kl 13.00, sedan en i timmen (frånsett 00.00-08.00). När får vi då veta vem som är etta?
– Bra fråga. Framåt söndag eftermiddag? Matematik har aldrig varit min starka sida. Som sportjournalist räcker det oftast att kunna räkna till hundra.
´
* Något du kan avslöja om listan redan nu?
– ”Party-Janne” får en hel del speltid. Och den bortglömde Jonas Wirmola förtjänar all cred han förhoppningsvis får, plats nummer 21 är min personliga favorit. Förstaplatsen är nog inte den roligaste höjdaren utan mer en samlad bild av när allsvenskan peakar i modern tid. Tvåan och trean är däremot riktigt roliga om man tänker efter.
´
* Våra papperstidningsläsare, hur får de ta del av detta historiska dokument?
– Vi kommer att publicera någon eller några placeringar varje dag under veckan men framför allt topp 20 som ska tryckas in i sin helhet nästa helg. Framför allt är detta en nätpublicering då textmaterialet är extremt omfattande, och i många fall kompletterade med videoklipp.
                                       ´
* Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Tre poäng.
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB