Veckan med ledarsidan: S-kaos, Kd-haveri och var är bebisen?

Daniel2.jpg
Daniel är tillbaka!

 

Just nu sitter vi förstås och funderar över Morgan Johanssons framtid som rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, men här är i alla fall en sammanfattning av vår vecka.

Var är bebisen?

Karin Pettersson har gått på föräldraledighet och vi väntar alla spänt på att det ska komma en bebis. När vi pratade med henne häromdagen vaggade hon runt hemma och var arg på Fredrik Reinfeldt . Det lät med andra ord som vanligt.

Daniel är tillbaka!

Den stora händelsen är annars att vi har fått tillbaka Daniel Swedin som varit borta några veckor och bland annat passat på att besöka Grekland. Fast den här gången var det nog mer semester än när han i somras bevakade oroligheterna för ledarsidans räkning. Hursomhelst har Daniel den här veckan skrivit både om demonstrationerna mot Wall Street och Steve Jobs tragiska död kopplat till arbetsförhållandena inom teknikbranschen.

Dålig vecka för Socialdemokraterna

Håkan Juholt har inte haft någon vidare vecka… och det bara fortsätter.  I söndags skrev jag en längre text om att Socialdemokrati inte är en countrysång som fick mycket uppmärksamhet. Ledarsidan var även representerad i SVT:s agenda samma kväll där problemen med turerna runt Juholts skuggbudget diskuterades. Senare i veckan skrev vi om att Juholt måste skaffa sig respekt snarare än kärlek, däremot tyckte vi att skuggbudgeten när den väl kom var bra och att Socialdemokraterna bör fortsätta inriktningen mot hårt arbetande familjer som gick att spåra i förslagen. 

Ännu sämre vecka för Kristdemokraterna

Om Juholt har haft det svettigt så är det inget mot Kristdemokraterna. När Mats Odell i söndags tillkännagav att han tänker utmana Göran Hägglund skrev Ingvar genast en mycket läst nätledare om Tokstollarnas sammansvärjning. Dagen efter följde vi upp med fördjupning på bloggen: Saker som Jesus kunde som inte Mats Odell kan – vi har hela listan  Anders skrev ledare om varför Odell blir Reinfeldts huvudvärk och när Carnegie förlorade en miljardtvist med staten och nu kan vara historia drog Daniel den självklara kopplingen: ska Mats Odell göra samma sak med KD som han gjorde med Carnegie?  

Äntligen ett fredspris till feminismen

Idag har vi framförallt glatt oss åt att Nobels fredspris inte går till någon man för att han har avstått från att trycka på knapparna till världens undergång utan till tre kvinnor som byggt fred underifrån. På utrikesfronten har vi i veckan även rasat mot kungen för att han belönar regimer som förbjuder kvinnor att köra bil.

Anders Borgs fantsivärld engagerar

Mest läst var Ingvars text om hur Anders Borgs fantasivärld sabbade A-kassan. Det är anmärkningsvärt att Borg blir kritiserad av tunga ekonomer som i senaste numret av Ekonomisk Debatt och vi är dessutom förstås oerhört nöjda med bilden. Igår gick jag runt och ropade om att vi ville ha ”tomtar och enhörningar” och se det fick vi! Tack vare Aftonbladets fantastiska redigerare.

Bland våra mindre (och märkligare) avslöjanden från veckan kan väl nämnas att Annie Lööf tydligen är Moderat på Facebook och att Svenskt Näringsliv tror att Socialdemokraterna är regeringen

Trevlig helg!

Katrine Kielos

Senaste inläggen