Arkelstens enda alternativ

I dag i Sverige har vi ett enda regeringsalternativ, det är alliansen. Det kvarstår en hel del frågor för vänstersidan som jag tror de kommer behöva svara på, bland annat hur deras regeringsalternativ ser ut.

Det är Sofia Arkelsten som pratar, den moderata partisekreteraren, ni vet. Hon kommenterar dagens opinionssiffror från Aftonbladet/United Minds och hon gör det på samma sätt som hon gjort varenda gång S fått högre siffror än M i en opinoinsmätning.

Nu är United Minds mätning verkligen inget riksdagsval, men det är deras siffror Arkelsten ombetts att kommentera.  Och när hon gör det tycks hon ha glömt ett par saker. Det regeringsalternativ hon själv företräder (M, FP, C, KD) samlar i United Minds mätning 40,8 procent av väljarna. 

Men eftersom både Centern och Kristdemokraterna åker ur riksdagen med dagens siffror så samlar Arkelstens regeringsalternativ plötsligt bara 33,3 procent av väljarna. S ensamt samlar 35,6 procent. Räknar man mandat på United Minds siffror så samlar den borgerliga alliansen ihop 127 mandat. Socialdemokraterna får ensamma 137 mandat. 

Ett enda regeringsalternativ, Arkelsten? Verkligen?

Daniel Swedin 

Senaste inläggen