Startsida / Inlägg

– Sportcentralen det är Peppe…

av Marcus Leifby

Värnamo en dagen, Värtahamnen nästa, och sedan vidare till Ängelholm.

När jag tog (läs: fick) det här jobbet vågade jag inte drömma om att jag skulle få besöka de platser jag har fått åka till de senaste dagarna. Och eftersom jag färdats över kontinenter och mellan tidszoner den senaste tiden har bloggen tagit stryk.

Det är inte första gången, och ni ska förstås kompenseras.

Låt mig först bara snabbt berätta att vi inledde en ny serie i Sportbladet i lördags. Vi gjorde det mest för att jag skulle få posera i Bosse Hanssons röda Sportspegeln-kavaj, men även för att vi vill låta er lära känna alla tv-sportprofiler som vi umgås med vecka ut och vecka in.

Jonas Karlsson var först ut och till helgen är det dags för Patrick Ekwall. Undrar ni något? Har ni några frågor ni vill ha svar på? Lämna gärna era bidrag i kommentarsfältet nedan.

*****

TV4 tar nu upp kampen med SVT:s ”Vinterstudion”.

Under vintern kommer Peppe Eng, hans guldtand och Marika Eriksson att rama in och väva ihop kanalens alla livesport-rättigheter i programmet/magasinet ”Sportcentralen”. Och det är en del. TV4 har skidskytte, VM-handboll, SM-hockey, elitseriebandy och VM-finalen i den enda sporten som går ut på att utmana med röven – innebandy.

De stora vinnarna i det kommande vinterkriget är förstås vi tv-tittare.

De stora förlorarna?

Jag är inte säker på att vi kommer att se någon förlorare, TV4 har starka rättigheter och det är kaxigt att spänna ut bröstet mot ett så rotat, inkört och populärt koncept som Vinterstudion är.

SVT kommer förstås att ha många fler tittare, det har de alltid. SVT hade kunnat visa SM i snöplogning eller VM i halkabana och ändå lockat fler tittare, men TV4:s rättighetskoffert ska inte underskattas.

Det ska bli intressant att se hur tittarna väljer att vandra mellan kanalerna, och hur många tittare TV4 tappar varenda gång de bryter för reklam.

Och ”Sportcentralen”… visst, jag förstår att programmet ska fungera som någon slags sambandscentral men visst fan hade TV4 klarat av att jobba fram ett vassare namn?

– Ja, Sportcentralen det är Peppe. Nej tyvärr du, vi sålde det sista Vulcan-skyddet i går. Ja, tyvärr. Vill du boka en badmintontid i stället?

*****

Daniel Nannskog har många strängar på sin lyra är mycket underhållande i det norska humorprogrammet ”Torsdagskväll från Nydalen” som sänds i norska TV2.

Det finns säkert många som tycker att det här är osmakligt men nej, jag tycker att ni ska släppa det. Det här är ju bara en träffande parodi på omklädningsrumstugget och/eller mångas syn på hur det ser ut och låter där inne.

Överdrivet förstås. Men överdrivet är kul.

*****

Sture Alléns namnförslag till TV4 Sportens nya helgsatning?

”TV4 Sporten”.

*****

Jag har mejlat Bosse Hansson och bett honom kommentera den nya bylinebilden. Återkommer med hans analys och betygsättning så fort jag har fått svar.

*****

/ Leifby

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB