Startsida / Inlägg

De 7 hetaste restaurangerna i London i höst!

av Lovisa de Geer

Det bästa med hösten? Storstadsresorna såklart! I slutet av veckan åker jag till London för att spana in det senaste på restaurang, hotell, kultur och shoppingfronten. Men redan nu vill jag dela med mig av höstens hetaste restaurangtips i den engelska huvudstaden.

Barrafina-To-use-MR-741x5561Bild lånad från Barrafina

Barrafina

10 Adelaide St., WC2N 4HW

Barrafina är inspirerad av Cal Pep i Barcelona och är Sam and Eddie Harts uppföljare till deras populära tapasbar i Covent Garden. Missa inte deras ”stuffed courgette flowers” och ”carpaccio of Mediterranean prawns”. Och just det! Ge inte upp om kön är lång. Det är värt att vänta…

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 10.24.29Bild lånad från Polpetto

Polpetto

11 Berwick Street London W1F 0PL 

Segla in genom de tunga sammetsgardinerna till mästerkocken Florence Knights italienska restaurang Polpetto. Här är det venetianskinspirerad mat som serveras. Vad du beställer? Burrata, agretti and chili at Polpetto. 

firehousebild lånad från Chiltern Firehouse

Chiltern Firehouse

1 Chiltern St, Marylebone, London W1U 7PA

Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare. Men Chiltern Firehouse tåls att nämnas igen. Hetare än såhär blir det inte! Snudd på omöjligt att få bord, om du inte sitter inne på a-list kontakter. André Balazs har lyckats igen. 

lakeBild lånad från Beast

Beast

3 Chapel Place, W1G 0BG

Om du gillar en riktigt god bit kött eller en Norwegian King Crab så har du hamnat rätt. Det är nämligen de enda två alternativen på Beast. Till detta dricker du ett riktigt gott vin. Simple as that. Dessvärre lite i dyraste laget tycker jag men smakar det så kostar det antar jag. Ibland i alla fall. 

IMG_0626

The Clove Club

380 Old Street, London, EC1V 9LT

Isaac McHale har en karriär på Noma bakom sig. Numera driver han populära och mycket omskrivna The Clove Club i trendiga Shoreditch Town Hall.  Antingen äter du en 5-rätters i restaurangen eller gör som jag och satsar på en mer relaxed middag i baren. 

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 10.29.31Bild lånad från BarnYard

Barnyard

18 Charlotte Street, London, W1T 2LZ

Riktigt soft ställe med traditionell mat såsom en gammal hederlig bakpotatis. Bästa av allt? Popcorn ice-cream. Prisvärt. Tyvärr går det inte att boka bord på Barnyard. Men medan du väntar rekommenderar jag dig att ta en liten förstärkning i baren. 

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 10.31.30Bild lånad från Fischer’s

Fischer’s

50 Marylebone High St, Marylebone, London W1U 5HN

Om du är ett fan av The Wolseley och The Delaunay så måste du absolut besöka Fischer’s. Senaste restaurangen från Jeremy King och Chris Corbin bjuder på schnitzel, korv och strudel. Även kul att bara slinka inom för en kaffe. 

Precis som med alla trendiga och heta restauranger så krävs det att du är ute i god tid och bokar. För de som inte tar bokningar så krävs det bara lite tålamod!

// Top of the pops restaurants in London at the moment? Barrafina, Polpetto, Chiltern Firehouse, Beast, Clove Club, BarnYard and Fischer’s. 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB