Startsida / Inlägg

Här äter du bäst i San Francisco

av Lovisa de Geer
IMG_3558 2
Vad jag har gjort en långhelg i San Francisco? Ja, enkelt summerat typ ätit mig igenom stan. Jag har aldrig varit med om en stad som har så mycket bra och goda restauranger. Om du inte lyckas få bord så kan jag nästan garantera att du lyckas få en plats  i baren eller två.
 IMG3486
Frukost är det bästa målet på dagen om du frågar mig. På Janes hittar du allt, i hälsoväg, du kan vara sugen på. Beställ framförallt deras kale smoothie och lägg till ingefära. För dig som är sugen på lite redigare frukost så rekommenderar jag ”breakfast burriton” på Vinyl Café. Bästa French Toasten med karameliserade äpplen äter du på Nopa.
IMG_0020
Brunchsugen? Mitt brunchinteresse har sakta men säkert börjat växa. Att bara sitta i timmar och snacka är svårslaget. Att frukost bokstavligen går över i lunch som vips kan gå över till middag är genialiskt. Bästa brunchen i San Francisco är helt klart på Plow. För dig med ett outtröttligt omelettesug är det bar Jules som gäller. Bästa French Toasten med karameliserade äpplen äter du på Nopa.  Bästa steak friten och club sandwichen äter du på Café de la Presse.
IMG_0013
Att fatta beslut om var du ska äta middag undre dina dagar i San Francisco kan vara din tuffaste uppgift. Godaste ”Clam chowder” hittar du på Bar Crudo. Missa inte heller pizzorna på Beretta eller pastan på Locanda. Mexikanskt och tacos äter du bästa på Nopalito där fish tacos och carnitas hör till mina favoriter. Tacks på Tacolicious är inte heller dumma.
image
En bra burgare och en rolig scen hittar du på Chambers där jag spenderade en helkväll med Hanna, Christina och Carro. Om du blir slut som artist efter middagen kan du ju passa på att checka in på det ikoniska motellet Phoenix vägg i vägg. En klassisk Lady och Lufsen rätt dvs Spagetti meatballs är ju ett måste. Emmys spaghetti schack gör detta absolut bäst i hela stan. För dig som älskar en god köttbit så lägg till Lolindas på din lista.
ewp2014-dirtyhabit-1175Bild lånad från Dirty Habits
 Om drinksuget tar över efter middagen så är tveka inte att svänga förbi hajpade Dirty Habits för cocktails eller en Margarita på El Taco Loco. Godaste Bloody Maryn beställer du på Zeitgast. I SoMa (south of Market Street) hittar du coola Bar Agricole där du kan dricka riktigt bra skakade drinkar. För den som reser med familjen rekommenderar jag istället en glassdrink på The Ice Cream Bar. Som sagt- du kommer ha en del att stå i under dina dagar i San Francisco. Personligen planerar jag redan en semester efter semestern. Mexico ser ut att bli mitt nästa stopp.
// Janes, Vinyl Café, Nopa, The Ice CReam Bar, El Taco, Nopalito, Bar Agricole, Chambers, Lolindas, Bar Jules and Plow are among my favorite restaurants in San Francisco. 
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB