Startsida / Inlägg

Loungehäng på Arlanda

av Lovisa de Geer

Igår fick jag ett sms om att flyget var försenat pga tekniska problem. Just då är man ju väldigt glad att de byter plan. Vet ni vad försenat flyg innebär? Loungehäng! Mitt SAS Guldkort skulle äntligen få invigas. Ja, alltså, jag gled ju igenom den långa kön redan vid incheckningen, snudd på svävade över golvet och satte siktet raka vägen genom säkerhetskontrollen. Helt opåverkad av koaset som rådde runt mig på flygplatsen.

IMG_0370

Här har vi då ena delen av loungen. Taget med en skakig tass och mobilkamera vilket förklarar den något dassiga bilden. Men visst ser det trevligt ut!

IMG_0374

Med rågbrödet ville jag symbolisera att de serverar en god frukost i loungen. Återigen kanske inget mästerverk till bild. men ni förstår tanken. I loungen bjuds man på frukost; bröd, diverse goda tillbehör, gröt, kaffe, juice och annat gott.

IMG_0376

Man kan också lyxa till det med lite kanel eller kardemumma på sin kaffe om man känner för det. Vilket jag gjorde.

IMG_0375

Vill du få lite internationell frukostvibe så kan du kalasa på nudlar.

IMG_0377

Och lite vin vilket alltid är trevligt. Personen framför mig stillade nerverna med lite vin redan vid 8 rycket.

IMG_0380

Och jag. Vad jag gjorde? Slog mig ner i en fåtölj med senaste numret av Condé Nast Traveller och en kopp kaffe toppad av kardemumma. 1,5h senare var det dags att hasa mot gaten. Visste ni förresten att man kan få tillgång till loungen om man är villig att betala 249 kr. Jag hade ingen aning om det- men med tanke på att en kaffe och smörgås på Arlanda kostar snudd på lika mycket så är ju detta helt fantastiskt. Här får du fri tillgång till internet, får sitta bekvämt, dricka massor med kaffe, vin och annat samt äta det som bjuds. Kan varmt rekommendera det.

” Reser du i SAS Go, testa våra lounger på utvalda flygplatser! Ett besök kostar endast 199 kronor/person om du betalar när du checkar in på internet eller 249 kronor/person om du betalar på flygplatsen. Loungen är ”All inclusive” – den sköna miljön, maten, dryckerna och internet ingår i det förmånliga paketpriset.Inbjudan till loungen”.

// Delayed flight = you can find me in the lounge! Did you know that you can actually pay SEK249 to get access to the Star Alliance lounge at Arlanda. So smart. Definitely worth it.  

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell, Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB