Startsida / Inlägg

Hitta DINA innersta drömmar och önskningar!

av Tina Löfström

PS! Jag byter bloggplattform från och med den 1 januari: Följ med mig till http://tinalofstrom.se och följ mig på facebook så är du säker på att inte missa några tips på hur du kan leva ett lyckligare och smartare vardagsliv!
__________________________________________________________

beach-815303_640

Om du fick regissera ditt liv fullt ut – hur skulle livet då se ut?

Inför nyårslöftandet vill jag inte bara ge tips om HUR vi kan hålla löften på bästa sätt utan också VILKA löften vi sätter. Ofta när vi sätter mål glömmer vi bort att fråga oss vad vi verkligen vill och om målen sätts på de premisserna är det inte så konstigt om de aldrig uppnår. Jag vill därför tipsa om en övning.

Den handlar om att skriva om din bästa tänkbara framtid för att hitta vad DU verkligen tycker är viktigt. Övningen, som går ut på att skriva om vårt drömläge, börjar oftast med en solig strand, med hur mycket pengar som helst, ett jobb att älska, en drink i handen osv. Men ju djupare vi kommer i övningen, desto längre kommer vi ifrån ”standard-drömmarna”. Alltså de drömmarna som är socialt inkodade i oss att vi ska drömma om. Som ett gigantiskt hus vid vattnet. Eller en snygg bil i miljonklassen.

dream-333815_640

Visst, det kan mycket väl vara så att just dessa exempel är ditt riktiga drömläge. Men det kan lika gärna vara så att du egentligen innerst inne skulle må bäst av att ha en liten stuga i skogen och vara självförsörjande – bara det att du inte lyssnat tillräckligt för att inse det.

Du kommer aldrig att veta vad som är din verkliga och djupaste önskan om du inte lyssnar in dig själv. Och vågar inse att din sanning kanske inte är den samma som andras. Eller att den är precis det, samma. Oavsett vad dina drömmar verkligen landar i så är det viktiga att du suddar bort alla borde och måste, alla sociala influenser och allt annat brus som stör. Först då kommer du kanske inse att magrutorna var ett sidospår och att du egentligen vill flytta till Norge och leva på havsfiske.

__________________________________________________________

ÖVNING: Min bästa tänkbara framtid:
Forskning visar att folk som drömmer och visualiserar sin bästa tänkbara framtid är lyckligare. Detta då man får koll på vad som verkligen betyder något. Det blir också lättare att formulera mål som går i linje med ens drömmar.

Hur?
Ägna 5 minuter till detta varje dag. Släpp alla hämningar. Skriv ner allt du kommer på utan att lägga någon värdering i varför du skriver det eller om det är genomförbart – dessa fem minuter är enbart till för att drömma.
__________________________________________________________

Nu inför nyår tipsar jag dig om att testa att köra en längre version och verkligen grotta ner dig i dina egna drömmar och önskningar. Formulera sedan nyårslöften utifrån detta, så lovar jag att du är mycket gott rustad att uppnå det du företagit dig! Jag vill också tipsa om några ytterligare tankar att tänka på vägen.

Frågeställningar att ta med på vägen för att lättare hitta dina egna värden:

Vad i mitt liv tycker jag är roligt att göra?

Om jag fick designa mitt eget liv till 100%, hur skulle en vecka då se ut?

Vad tycker jag är meningsfullt att göra?

Om mitt hus skulle börja brinna, vilka saker skulle jag ta med mig ut?

Hur kan jag bidra till ett större sammanhang och älska att göra det?

Vad vill jag att det ska stå på min gravsten?

Vad kan jag göra mer av för att jag mår bra av det?

Om ett år, när jag tittar tillbaka på mig själv när jag sitter här idag. Vad är skillnaden i mitt liv nu mot då?
Lycka till!
Tina Löfström
__________________________________________________________

PS! Jag byter bloggplattform från och med den 1 januari: Följ med mig till http://tinalofstrom.se och följ mig på facebook så är du säker på att inte missa några tips på hur du kan leva ett lyckligare och smartare vardagsliv!

 

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB