Startsida / Inlägg

DD-Tips Solvalla

av MLipovac

V75-finaler på Solvalla står på schemat och vi får se riktigt fina lopp. Det finns många godbitar och jag tror det kan bli ganska bra betalt på sjuan. På dubbeln får vi se Klass 1 finalen och Silverdivisions finalen. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

Jag var länge inne på 2 Scampi men efter att jag snackat med Bergh imorse så känns han inte så säker länge. Bergh var inne på att 4 Officer C.D inte kan bomma ledningen och det gör att 2 Scampi inte får bestämma där fram. 2 Scampi ska testat i jänkarvagnen i uppvärmingen och går det bra så ska han gå i den också, det kan ge honom en kick och han ska fortfarande räknas tidigt. 4 Officer C.D ska som sagt laddas och skulle han vara så bra som han var senast då kan det räcka väldigt länge från ledningen. Måste också plocka med bästa hästens fältet, 11 Michelangelo Ås som har fyra raka vinster. Han missgynnas av bakspåret för han är riktigt snabb ut, han har vunnit från ledningen dem flesta gångerna men imponerade på mig från dödens för två starter sen. Finns stor chans att Robert sätter sig i dödens och låser loppet med sina två hästar och sen få vi se en match mellan 4 Officer C.D11 Michelangelo Ås och 2 Scampi på upploppet. 

DD-2 (2140m auto)

10 Windy Ways var bra senast men räckte inte enda fram, jag tror att det berodde på dem dåliga förutsättningarna med uppskjuten V75-start som satte käppar i hjulet. Örjan upp idag är ett stort plus och när det ser ut att bli lite körning från början så ser det upplagt ut för 10 Windy Ways. Vill ändå dubbla med 2 Berghults Leffe som ingen verkar ta på allvar, han skrällde för fyra starten sedan men har gått riktigt bra efter det genom att vara på pallen i varje start. Läget och formen är på topp och vi kan vänta oss en riktigt bra avslutning som alltid från honom.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,4,11

DD-2: 2,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Scampi

DD-2: 10 Windy Ways

Spelstopp för Dagens Dubbel är 18.20

Vill ni ha V75-Tips? Här kommer min och kompisens podd samt lillebrorsan som gäst V75-Podden

Bästa V75-spiken: 4 Valeur (V75-5)

Bästa V75-draget: 3 Premier Kronos (V75-1)

Spelstopp för V75 är 16.20

Har ni spelat en V75 eller DD? Diskutera nedan!

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB