Startsida / Inlägg

DD-Tips Solvalla

av MLipovac

Dagen med stort D är här och jag är riktigt taggad! Elitloppet och försöken är givetvis dagens stora höjdpunkter men vi får se många andra fina lopp också. Jag gör ett system som vanligt där ni kan köpa in er och ni hittar länken längre ner på sidan. Här skriver jag om dubbeln som vanligt och jag har hittat min singelstreck i fyraåringseliten där Hambletonian vinnaren Pinkman bara vinner. I inledningen plockar jag med några och hoppas på skräll. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

Favorit i inledningen blir Björn Goop och 5 New Muscle Ås som var riktigt fin senast i Danmark när han tog hand om ledningen enkelt och vann på ett snyggt sätt. Han gick barfota första gången i regi Stenströmer och det ska bli samma balans idag. Man ska sätta på en jänkarvagn idag och det kan ge bra effekt. Goop ska ses med bra chans idag igen men jag tror han får kämpa mer idag och då kan han vara sårbar. 1 Joe Di Maggio imponerade senast på Vermo när han krossade allt från dödens. Idag har han ett tråkigt utgångsläge men skulle Toumas hitta ut så tror jag han ger favoriten en riktig match. 4 Falcon Dragon är lite svår att sätta in här men Hugo J:r Langeweg kommer upp till Solvalla med en häst och då tror jag han satt i ordning honom. Han var fyra i tyska derbyt och verkar vara en stark sort, vinner från dödens? 10 Fighting Bax blev påkörd senast och såg bra ut efter det, behöver flyt från bakspåret men har kapaciteten att segerstrida. Plockar också med två riktiga långskott och det är 8 Reorder som var fin senast när han plockade 40 meter och vann och 9 Alan Wadd som var fin vid segern senast, behöver dem rätta ryggarna till slut.

DD-2 (1609m auto)

Fyraåringseliten avslutar dagen och här får vi se Hambletonian vinnaren 2 Pinkman bli favorit. Jag tror på honom fast jag har en förkärlek till 10 Uncle Lasse. 2 Pinkman har bollat med båda dem betrodda Melander hästarna i USA och jag tror han gör det idag igen.  Han var inbjuden till Elitloppet men Jimmy Takter valde detta lopp istället för han inte tyckte formen var 100%. Jag tror formen är bättre idag efter loppet senast och när Gingras snackar om hästen så förstår man verkligen hur bra han är. Barfota runt om låter det som och med den balansen vann han Hambletonian, jag tror han vinner detta och säger njut av 2 Pinkman.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,4,5,8,9,10

DD-2: 2 Pinkman

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 New Muscle Ås

DD-2: 2 Pinkman 

Spelstopp för Dagens Dubbel är 16.43

Bästa V75-spiken: 6 Borups Powerful (V75-1)

Bästa V75-dragen: 10 Velvet Girl (V75-2) & 11 Odin Tabac (V75-5)

OBS! Spelstopp för V75 är 14,30

Har ni spelat en V75 eller DD? Diskutera nedan!

Jag och Niclas har som vanligt spelat in V75-podden, där vi går igenom vilka hästar vi tror på under dagen. Podden hittar ni här: http://www.podcastgarden.com/episode/v75-solvalla-295_79222

Vill ni dessutom köpa in er i mitt system, så följer ni denna länken: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/FXVQ- ACYX-21456

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB