Startsida / Inlägg

DD-Tips Färjestad

av MLipovac

Nya veckan startar med tävlingar från Färjestad och vi får se en rolig omgång. Jag siktar in mig på dubbeln som vanligt där jag hittat en riktigt bra spik tycker jag. Hon är inte ens favorit och det tackar jag för. Jag väljer att stå över båda favoriterna på dubbeln då jag tror dem stöter på problem, problemen förklarar jag i analysen. Häng med!


DD-1 (2140m auto)

1 Caddie Icon blir konstigt nog klar favorit i inledningen, han har bra form men utgångsläget tror jag blir hans fälla ikväll. Senast han hade innerspår så blev det fjärde invändigt och en fjärdeplats som resultat. Jag hoppar över honom då jag tror det som sagt blir problem. Tipset går istället till 7 Whisky Akema som gjorde ett bra lopp senast efter vila. Han är stark och jag är inne på att Claes kan köra offensivt och överta ledningen och då blir han väldigt svårslagen. Jag har dock hittat några roliga motbud som jag också vill ha med. 2 Explosive Zon var dålig senast men får Björn Goop i sulkyn ikväll, det kan ge honom en riktigt kick. Jag tror han är den som tar ledningen från början och sedan får Goop välja upplägget. Från ledningen kan det gå hela vägen eller smyga i rygg på ledaren och hoppas på lucka. 3 Opus Ribb gjorde det bra senast när han fick lucka och från ett bra utgångsläge tror jag det kan vara dags att sätta nosen först. 10 Glenlivet hoppade bort sig på V75 senast, näst senast skrällde han i ”Lördagsloppet” och var riktigt bra. Skulle dem köra i främre träffen så kommer han in i loppet och då kan han komma flygandes längst ut. 5 Judge Reo var med i ett bra V75 lopp senast och gjorde det godkänt som sex. Skulle hon få loppet så kan hon vara med i segerstriden. Plockar med 6 Rigel L.B som sista streck och dunderskräll.

DD-2 (2140 auto)

I avslutningen får vi se ett stolopp och här är jag också tveksam till favoriten 1 Time Is Money. Hon har pausat lite och ska gå med skor, det är två minus som jag tror fäller henne ikväll. Jag är inne på att Goop ger henne detta lopp i kroppen för att sedan plocka av skorna och vara på topp. Här har jag istället hittat en riktigt bra spik, det är bröderna Cekas 9 Une Di Poggio som har toppform, hon har två raka segrar och har en riktigt vass speed till slut. Hela stället är i toppform och jag tror att distansen inte är något problem heller. Enligt Ceka känndes hon riktigt uppåt i senaste jobbet och jag tror att hon plockar ner favoriten utan några som helst problem. Kör bara Artan!


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,3,5,6,7,10

DD-2: 9 Une Di Poggio

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Whisky Akema

DD-2: 9 Une Di Poggio

Spelstopp på DD är 20.53

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB