Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby

av MLipovac

Igår satt båda spikarna och ett av dragen på V86. Nya tag ikväll när Åby står för tävlingarna och jag tycker det bjuds på bra lopp. På dubbeln ser det öppet ut och jag tror att familjen Untersteiner kommer ha stor framgång på just dubbeln. Jag väljer att ha både pappa och son Untersteiner i båda avdelningarna. Nu kör vi!


DD-1 (1640m volt)

Ett roligt men klurigt lopp stolopp inleder dubbeln där dem på tillägg ska plocka tjut meter på kort distans. Det är inte lätt, därför ger jag mitt tips till Peter Untersteiner och 4 Juliana som verkligen har skrapat ihop till en seger. Senast blev det galopp men hon gick bra efter den och Peter låter uppåt på henne. Formen finns där och nu är hon nedstruken till ett tredjespår och det är mycket bättre. Jag tror han skickar iväg henne och sedan kan det bli ledning eller en bra rygg resa. Open stretchen kan han utnyttja och jag tror hon har bra chans. 12 Stelina är Peters andra häst som sonen Johan kör, hon är också värd en seger snart och nu går hon ner i klass lite. Hon behöver ta in tjugo meter men det kan hon lösa och ska med tidigt på kupongen. Sista strecket ger jag 11 Somersault Sally som älskar distansen, är riktigt fartfylld och skall gå barfota runt om. Låter väldigt intressant och jag tror hon är med långt fram.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi många fina hästar, klar favorit blir Admir Zukanovics 4 Valentino Strix. Jag tycker han är väldigt ojämn och ser ibland konstig ut i loppen. Kan bli dödens ikväll och då är han sårbar, jag hoppar över honom som klar favorit. Kapacitet har han såklart men jag plockar med två andra istället som ser intressanta ut. 6 Nobel Southwind låter Peter väldigt uppåt på, han har tränat bra och gör årsdebut men jag tror på en riktigt bra insats direkt. Han gick mot kulltopparna förra året så motståndet tycker jag inte är något problem. Får han sitt lopp på rulle så plockar han väldigt många. Den andra jag plockar med är 11 Gambino Degato som alltid avslutar vasst. Han har varit struken efter senast men jag tror formen fortfarande sitter där. Skulle Johan plocka skorna på honom då blir han en klass bättre och med tempo på loppet så fäller han väldigt väldigt många till slut.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4,11,12

DD-2: 6,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Juliana

DD-2: 6 Nobel Southwind

Spelstopp på DD är 20.53

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB