Startsida / Inlägg

DD-Tips Bergsåker

av MLipovac

Bergsåker står för tävlingarna ikväll och vi får se en riktigt rolig dubbel som jag tycker är väldigt öppen. Skulle jag få lira så hade jag säkert kommit upp i 20 rader, det går inte och jag väljer istället att chansspika en häst i inledningen som jag jagat i dem två senaste starterna. I avslutningen plockar jag med några och hoppas på skräll. Häng med!


DD-1 (3140m auto)

Vi inleder med ett stayerlopp där 13 Google Håleryd blir klar favorit, han gjorde debut för Per Linderoth senast men fick då inget fäste i banan. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och Per låter väldigt uppåt men har hört att det kan vara en blöt bana och då funkar han inte lika bra på den. Skulle det torka upp då ska han givetvis ses med segerchans. Jag har dock hittat ett roligt singelstreck som jag jagat ett tag och det är 9 Janne Sisu. Senast spurtade han riktigt vasst men hann inte fram till ledaren. Han har toppform och jag väntar bara på att han ska sätta nosen först. Han trivs med distansen, han gillar årstiden (vann på V75 vid denna tid förra året) och har ett bra smygläge. Kan Rikard ge honom ett bra lopp då tror jag att hans vassa spurt fäller alla över upploppet.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se dagens öppnaste lopp tycker jag, tipset går till favoriten 9 Flying Postman som avslutade godkänt senast. Han har bäst kusken, ett bra smygläge och kan Ulf följa med i startryggarna framför så tror jag han får en bra position och då kan han sätta nosen först. 14 Starpoint Legacy var ute på V75 senast och möter ikväll ett lättare gäng. Per säger att han inte tål att gå ute i spåren utan behöver ryggar och skulle han kunna hitta en bra rygg så kanske det kan gå. Barfota runt om är intressant. 6 Alvena Urläcker vann ett väldigt billigt lopp i årsdebuten näst senast, senast blev det galopp. Med dem loppen i kroppen tror jag han går framåt och kan Ulf Eriksson ge henne en någorlunda bra resa så blir jag inte förvånad om hon vinner till ett högt odds. 4 Fionas First gjorde ett godkänt lopp senast, har ett bra utgångsläge och ska med vid gardering. 12 Classic Gentleman är väldigt intressant till 2%, Daniel Wäjersten upp igen gillar jag. Plockar med 13 Casper W.F med viss tvekan, han är bäst hästen men ska köras snällt och passivt och då är han sårbar. Han är riktigt stark och går han felfritt och körs lite då är han med långt fram.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 9 Janne Sisu

DD-2: 4,6,9,12,13,14

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Janne Sisu

DD-2: 9 Flying Postman

Spelstopp på DD är 20.53

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB