Startsida / Inlägg

DD-Tips Axevalla

av MLipovac

Igår satt både den raka och den större dubbeln till nästan 14 gånger pengarna och det var skönt. Ikväll hoppas jag på samma framgång när Axevalla står för dubbeln. Vi får se två intressanta lopp, i inledningen ett stolopp där jag vill varna för en häst som är helt bortglömd. I avslutningen har favoriten en bra chans om han får överta ledningen, men skulle det krångla så tror jag på två andra. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

9 Notre Avenue gjorde årsdebut senast på V75 och mötte bra hästar och kunde inte vara med i segersnacket men gjorde det godkänt i skymundan. Ikväll möter hon inte hästar av den kalibern och har säkert gått framåt efter loppet. Från ett perfekt utgångsläge med en bra rygg från start så tror jag hon får en bra position och då blir hon farlig till slut. Just hästen som hon kommer ta rygg på, 2 Bambi Rozz tror jag kan bli farlig om hon får ledningen. Senast tog hon ledningen men släppte då och satt fast med krafter kvar. Ikväll tror jag hon körs i ledningen och då kan hon bli svårfångad. Hon ska gå barfota igen och skulle man sätta på en jänkarvagn så låter det riktigt roligt på en 6%!

DD-2 (2140m auto)

2 Flirt Fortuna blir klar favorit i avslutningen och det förstår jag, senast var han riktigt bra bakom Malkin på V75 och från ett perfekt utgångsläge kan det bli tidigt ledning ikväll och då är han hästen att slå. Han kommer oavsett få ett bra lopp och är given tipsetta. 1 Bålsta Palema är hästen som kan svara ut favoriten och göra det surt för honom. Han vann från ledningen näst senast men möter tuffare hästar ikväll. Pär och Mikael har haft framängar ihop och får hästen ledningen ikväll och får bestämma en bit då blir han svår att plocka ner. Han kan få ett perfekt lopp i rygg på ledaren i värsta fall och med lucka blir han farlig. Plockar också med 9 Tromb Acess som jag trodde lite på senast när han var ute mot Luddes kanon Rajesh Face. Han kom fel på det från start och fick backas sist men avslutade godkänt. Peter låter uppåt på honom och han har smygform, han kommer sitta bra på det direkt och kör dem andra två mot varandra så bjuds han in i loppet.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,9

DD-2: 1,2,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Notre Avenue

DD-2: 2 Flirt Fortuna

Spelstopp för DD är 20.53

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB