Startsida / Inlägg

DD-Tips Färjestad

av MLipovac

Veckans inleds med tävlingar från Färjestad och på dubbeln får vi se två intressanta lopp. I inledningen får vi se många V75 hästar som gör upp, Magnus Jakobssons fina Fossens Bonus gör comeback efter vila och har väll en bra chans direkt kan man tycka, jag tror han kan få lite problem och när formen inte är på topp så vill jag gardera. I avslutningen har jag hittat ett roligt singelstreck som jag tror har bra chans bara hon löser spåret. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

4 Fossens Bonus blir favorit i sin comeback mot ett ganska bra gäng. Han har dragit ett bra utgångsläge och öppnar bra, skulle han få ledningen och slippa tryck så ska han vinna detta trots comeback. Jag tror ändå att han inte får ledningen utan att någon trycker lite, både 6 Star Advisor Joli och 8 Next To None Sib är två startkatapulter och båda kommer ladda för att få en bra position. Skulle någon av dessa få ledningen så ligger favoriten risigt till. Den förstnämnde höjer sig i ledningen och jag tror Kim kommer försöka kuppa sig till ledningen, måste med om man garderar. Den sistnämnde är en av dem snabbaste hästarna vi har i Sverige bakom bilen, han är nedstruken ett spår nu och har lopp i kroppen. Han såg fin ut då med krafter kvar och skulle Goop få ledningen, ja då blir han svårslagen. Blir det våldsam körning så kommer 3 Origo Tilly och 9 Mind Your Face in i matchen. Den förstnämnde har ett bra utgångsläge och kommer in i matchen om dem kör hårt där fram. Den sistnämnde behövde verkligen loppet i kroppen senast efter lång paus, det är en bra häst som kan kliva runt dem men behöver hjälp med tempot. Sista strecket ger jag 1 Greenleaf Slim som kan få drömresan på innerspåret, såg fin ut senast efter paus och går framåt med loppet i kroppen. Lite flyt så kan han ställa till med en skräll.

DD-2 (2140m volt)

I avslutningen får vi se ett öppet lopp, favorit blir Björn Goop med sin fina 11 Ready Ribb som varit borta i ett år. Jag tror det saknas lopp och form i kroppen på honom och väljer att hoppa över honom. Jag har hittat en annan häst som sett fin ut på sistone, det är 9 Montana CrownHon hade otur senast och kom snett in i loppet, bara att glömma. Gången innan satt hon fast med krafter kvar på V75. Hon är kapabel och jag tycker hon går ner lite i klass ikväll, hittar bara André ner i en bra rygg då tror jag hon fäller alla till slut. En rolig chansspik jag går på!


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3,4,6,8,9

DD-2: 9 Montana Crown

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Fossens Bonus

DD-2: 9 Montana Crown

Spelstopp för DD är 20.53

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB